Wednesday, August 24, 2005

Ahududulu Pasta


Ceyda ve ben pasta/kek konulu sohbetlerimizde Divan'in Frambuazli pastasindan bahsetmeden duramayiz. Ozellikle uzerindeki pembe glazurun nasil yapildigi ikimiz icin de merak konusu. Son Turkiye seyahatimizde Divan tatlilari arasinda bu guzel pastayi goremedim. Belki de artik yapmiyorlar, bilemiyorum. Boyle olunca benzerini evde yapmak sart oldu. Sonucta ortaya cikan pasta gercekten lezzetliydi ama glazurun akiskanligi, parlakligi ve rengi Divan'inkini tutmadi. Tabii ki burada pes etmek yok, denemeye devam edilecek ve eger yuz guldurucu sonuclar alinirsa sizler de mutlaka haberdar edileceksiniz.

Bu pastanin disindaki kremada donmus ahudududan yapilan ahududulu sosu, katlari arasinda ise taze ahududu kullandim. Donmus ahududu cozuldugunde seklini kaybedip su birakacagindan pasta katlari arasinda tazesi yerine kullanmanizi tavsiye etmem. Onun yerine biraz cozdurulmus ahududuyu nisasta ile pisirip bir ara dolgusu yapabilirsiniz belki. Ya da ahududu yerine baska bir meyva taze olarak konulabilir katlar arasina. Bu pastanin bir ozelligi de katlar arasinda 2 farkli kremanin ustuste kullanilmasi oldu. Kremalarin renkleri birbirine yakin oldugundan, gorunuste cok farkedilemese de, bu kullanim sekli, tek krema kullanilmasindan daha farkli bir lezzet verdi. Sonucta bu krema bolluguna ragmen, en azindan tad olarak hafif bir pasta oldu. Oldukca da bereketliydi, kendimiz yedigimiz gibi, Zeynep'in arkadaslarina ikram ettik, kalanini da kalite kontroldan gecirmesi icin Ceyda'ya verdik.



• Pandispanya (tarifi asagida)
• 1 1/4 bardak + 1/2 bardak cig krema
• Beyaz Cikolata ve Krem Peynirli Krema (tarifi asagida)
• 3 bardak yikanmis ve berelenmeden kurulanmis taze ahududu
• 1/4 bardak + 6 yemek kasigi ahududu sosu
• Ahududulu Ganaj (tarifi asagida)

Pandispanyanizi enine 4 esit parcaya kesin. Bunlardan sadece 3 tanesine ihtiyaciniz olacak. Diger parcayi sarip derin dondurucuya kaldirabilirsiniz. Pandispanya seritlerinden birini servis tabaginiza koyun. Birkac kasik ahududu sosu ile butun yuzeyini islatin. Uzerine ince bir tabaka beyaz cikolatali ve krem peynirli krema surun. Taze ahududularinizin yarisini bunun uzerine dik olarak oturtun. Cig kremanizi 2 kasik seker ve bir cay kasigi vanilya ilavesiyle bir kapta sertlesinceye kadar cirpin. Bunun yarisi ile ahududularin arasini doldurun. (Krema ahududularin tepe hizasina kadar gelecek.) Ikinci pandispanya seridini ahududulu krema katinin uzerine yerlestirin ve ustten hafifce bastirarak herseyin yerli yerine oturmasini ve pastanin esit yukseklikte olmasini saglayin. Sonra kremalar ve ahududularla ayni islemleri tekrarlayarak pastanin 2. katini olusturun. Son pandispanyayi yerine yerlestirin. Eger beyaz cikolatali kremanin artani varsa, incecik bir tabaka halinde pastayi bununla kaplayin. Bu en uste surulecek glazur icin puruzsuz bir zemin hazirlayacak ve kek kirintilarinin glazure karismasini onleyecek. (Eger artaniniz yoksa, caniniz sagolsun. Bu pasta icin cok da elzem degil.)

(Not: Bu noktadan itibaren isler karisiyor, zira biraz ondan, biraz bundan derken miktarlari dikkatlice olcemedim. Zaten bu denemenin cok basarili olmadigini onceden de soylemistim. Ne zamana kismet olur bilmiyorum ama daha guzel bir glazur yapar yapmaz bu kismi yeni bastan yazacagim. Hayal kirikligimin nedeni glazurde akici bir kivam tutturamamam ve bir de damak zevkime gore biraz fazla tatli olmasi... Kullandigim ahududu sosu miktari beyaz cikolatanin tatlisini kesmeye yetmedi, daha fazlasini kullansam rengi cok koyu olacakti. Neyse, ben cok memnun kalmadimsa da yiyenler begendi, denerseniz belki siz de begenirsiniz.)

1/2 bardak cig kremayi cirpin. Kasik kasik ahududulu ganajdan ekleyerek istediginiz pembe tonunu elde edin. Bunu yaparken eger glazurunuz pastanin uzerine surulemeyecek kadar inceldiyse, buzdolabinda birkac saat bekletin, koyulasacaktir. Bununla pastanizin ustunu ve kenarlarini kaplayin. Kalan ahududulu ganaji bir torbaya doldurup pastanin uzerine desenler yapin. Servisten once en az bir kac saat buzdolabinda tutun. Biz ertesi gun tattigimizda daha da guzel oldugunu gorduk.

Pandispanya

• 1/4 bardak sut
• 2 corba kasigi tereyag
• 3/4 bardak elenmis kek unu
• 1 cay kasigi kabartma tozu
• 3/4 bardak seker
• 3 yumurta
• 3 yumurta sarisi

Firini 200Cye isitin. 33cmx45cmlik bir firin tepsisini yaglayin. Parsomen kagidi ile (kagit tepsinin iki ucundan sarkacak sekilde) kaplayip yine yaglayin ve uzerine un serpin. Sut ile tereyagini ufak bir sahanda tereyagi eriyene kadar isitin, altini iyice kisip sicak tutun. Un ile kabartma tozunu 2 defa birlikte eleyin. Isiya dayanikli bir kapta yumurta, yumurta sarilari ve sekeri karisirin. (Ben bu asamada biraz vanilya da ekliyorum.) Kisili ates uzerinde mikserle 1 dakika devamli cirpin. Eger yumurtalarin piseceginden endise duyarsaniz, ben mari usulunu kullanabilirsiniz.) Sonra atesten alarak, ilinmis yumurtalar oda sicakligina gelinceye ve hacimleri 3 katina cikincaya kadar mikserle cirpin. Bu islemin sonunda yumurtalarin kivami sertce cirpilmis krema kivami olmali... Unun ucte birini yumurtali karisimin uzerine eleyin. Buyuk bir kasik ile yavasca karistirarak yumurtalara yedirin. Ayni islemi 2 defa tekrarlayarak butun unu yumurtalara karistirin. En son sicak tereyag ve sutu ekleyip kasikla guzelce karistirin. Hazirladiginiz tepsiye dokup, uzerini duzleyin. 10 dakika kadar ya da pandispanyanin ustu kizarip, tepsinin kenarlarindan cekilinceye kadar pisirin. Kendi tepsisinde sogutun. Ters cevirip parsomeni dikkatlice siyirin.

Beyaz Cikolatali ve Krem Peynirli Krema

• 170 gm beyaz cikolata
• 227 gm yumusamis krem peynir
• 113 gm yumusamis tereyag
• 1 cay kasigi limon suyu

Cikolatayi kucuk parcalara kesin ve ben mari usulu ile eritin. Ara sira karistirarak sogumaya birakin. Krem peyniri mikserle cirpin. Beyaz cikolatayi dikkatlice krem peynire katin. Tereyag ve limon suyunu da ekleyin, hepsini birlesinceye kadar cirpin. Eger puturler olusursa, ince bir suzgecten gecirin. Krema bekledikce sungersi bir gorunum olusuyor. S1kca cirparak normal kivama getirebilirsiniz. 2 hafta buzdolabinda 2 ay derin dondurucuda saklanabilir.

Ahududulu Ganaj

Bu miktarlarla yaptiginiz ganajdan bir miktar artabilir. Bekledikce koyulasiyor. Artani muffinlerin ya da kurabiyelerin uzerine torba ile s1karak degerlendirebilirsiniz.

• 140 gm kucuk parcalara kesilmis beyaz cikolata
• 1/3 bardak cig krema
• 1/6 bardak ahududu sosu

Cig krema ve ahududu sosunu karistirin. Isitarak kaynama noktasina getirin. Altini kapatip beyaz cikolata parcaciklarini ekleyin. Devamli karistirarak cikolatanin tamamen erimesini saglayin. Sogumaya birakin.


35 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zinnur Merhaba,

Sitenizin bir hayranıyım yaptıklarınıza hayran olmamak mümkün değil hepinizi tebrik ediyorum.Keşke bende sizler gibi mükemmel pasta yapabilseydim.
Ahududulu pasta sosunu hazır ahududu sosuyla yapsak nasıl olur ?
Hepinize kolay gelsin.

8/24/2005 11:44:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur

Yaptığın pastaların hepsi birer sanat eseri. Sayfanı açtığımda büyük bir mutluluk kaplıyor içimi seyretmesi bile bu kadar keyifliki lezzetleri kimbilir nasılsır :) Seni tebrik ederim canım tüm emeklerin için. İnşallah bir gün bende oğluşuma böyle güzel pastalar yapabilirim :)

Sevgilerimle
Funda & lokum Mete'm (23 aylık canım)

8/24/2005 11:51:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Fundacığım, merhaba..Seni görmüşken..Bizimkilerim doğum günü yaklaşıyor..E bizde sevgili Zinnur'un güzel tariflerinden birini yapacağız afacanlara di mi..?
Biliyormusun Zinnur'u Bu türkçe sayfaya her yaptığını ekletene kadar valla göbeğimiz çatladı.Ama ne kadar da iyi oldu..Yaratıcılığına hayranım ben onun.Sabah ilk işim kesinlikle Bizim pastaneye bakmak.
Zinnur ellerine sağlık.Zor ama İnanılmaz güzel bir görüntü bu.Teşekkürler Tr tariflerin için.
Lokumunu bende Öpüyorum tontiş yanaklarından fundacığım.
Sevgiyle
Buse

8/25/2005 12:42:00 AM  
Blogger Burcu ÜNAL said...

zinnur pasta harika görünüyor.üzerindeki süslemeyi yaparken özel bir teknik kullandınızmı? sadace torbayla nasıl o kadar kusursuz oldu şeklin?yoksa sen güzel sanatlar mezunumusun??
ama çokta lezzetli gözüküyor..
ellerine sağlık :)

8/25/2005 01:34:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nilufer, cok tesekkur ederim. Hazir sosla da yapilabilir eminim. Hazir sosun kivami nasil bilemiyorum, belki miktarlari ona gore ayarlamak gerekir.

Sevgili Funda'yla lokum Mete'si ve Buse, eksik olmayin guzel sozleriniz icin. Aslinda benim aklimda da cocuklar icin bir dogum gunu pastasi yapma fikri vardi. Hatirlattiginiz iyi oldu. (Benim kucuk prensesim de Aralik'ta 3 yasina basacak.)

Bir de sunu eklemek istedim: Benim sizlerden ustalik acisindan bir farkim varsa gercekten, daha uzun zamandir bu islerle ugrastigimdandir. Eminim benim yasima geldiginizde benden cok daha guzellerini yapacaksiniz. Bu isin basari sirri istek cunku.

8/25/2005 08:15:00 AM  
Blogger Banu Ucak said...

Ellerine saglik Zinnur nefis gorunuyor bu pasta. Goruntu super eminim tadi da oyledir.

8/25/2005 10:04:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcu, parsomen kagidindan evde yapilan s1kma torbalari ile yapiliyor boyle suslemeler. O zaman deligin buyuklugunu istedigin kadar kucuk ayarlamak mumkun. Benim acelem vardi, plastik s1kma torbasina koyuverdim ve en ince ucumu kullandim. Desenin iyi olmasi icin s1kilan her neyse kivamli olmasi gerekiyor. Benim ganaj daha yeterince yogunlasmamisti, suslemeyi yaparken dagilacak diye korktum. Biraz dagildi da, ama cok degil. Gelisiguzel yaptim aslinda, galiba resme guzel yeri denk gelmis. :)
Sanirim sen de denemissindir, erimis beyaz ya da normal cikolata ile susleme de guzel oluyor.

8/25/2005 10:18:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Banu. Keske ikram edebilseydim sana...

8/25/2005 10:19:00 AM  
Blogger Hanife said...

Ben bu muhteşem görüntü karşısında şapka çıkarıyorum arkadaşlar..
Harika, tek kelimeyle...

8/25/2005 11:58:00 AM  
Blogger Burcu ÜNAL said...

bahsettiğin sıkma torbalarından bende çok sık yapıp kullanıyorum.yinede daha çok alışabildiğimi söyleyemem..dediğin gibi eritilmiş çikolata ve krema ile süsleme yapmayıda çok seviyorum..ben zannettimki üzerindeki şekli yapmak için hazır şekil kalıpları kullandım.belki usa'de satılıyordur sandım..ama yinede kabul et senin elin çok yatkın:))
cevabın için çok teşekkürler..

8/25/2005 12:16:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

merhaba,
bu pasta nefis gorunuyor. bizde ev arkadasimla ne zaman Turkiye'ye gitsek, yiyebildigimiz kadar franbuazli pasta yemege calisiyoruz.tabi amerikaya geri donunce en az birsen "ah ne guzeldi" diye aniliyorlar. hazir tarifi bulmusken denemek sart oldu. ama bir sorum var, ahududu sosu'nu burda hangi isimle aramam lazim bilemiyorum. rasberry souce dogru karsilik mi acaba?

5/05/2006 06:14:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Pelin, ahududu sosu hazir satiliyor mu bilmiyorum dogrusu. Bence donmus yiyecek bolumunden "frozen raspberries" al; eger seker iceriyorsa cozuldukten sonra robotta cekip 1 tatli kasigi limon suyu eklemek yeterli olur. Cekirdek olmasin dersen ince suzgecten gecirebilirsin. Sekersizse kendi suyunda erittigin sekerle arzuna bagli olarak tatlandirabilirsin.

5/05/2006 08:09:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

tessekkur ederim zinnur.haftaya once alisverise sonra dogru mutfaga denemeye.sonuctan haberdar ederim:)

5/06/2006 07:33:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur merhaba,
sonunda ahududulu pastani denedim. goruntusu gibi tadi da nefis oldu. daha onemlisi tadina bakanlar cok begendiler. hatta burda surekli pasta yapip zorla yedirdigim arkadaslarim "bu amerikada yedigimiz en guzel pastaydi" dediler. cok mutlu oldum:)).
biraz isi cok olmasina ragmen, yaparken ben cok eglendim. tarifi degistirmeden uyguladim, hatta "burda isler biraz karisiyor" dedigin yerde gercekten isler biraz karisti. cig kremanin hepsini bitirmistim o noktada, ama neyseki evede hazir pasta kremasi vardi onu kullandim.ahududu sosunu da onerdigin gibi dondurulmus ahududulardan hazirladim cok guzel oldu.
sanirim ben bir uzun sure her turlu partiye bu pastayi yaparim. cok tesekkurler bu tarifi paylastigin icin.

6/07/2006 08:09:00 PM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Pelin, bu haberine cok ama cok sevindim. Basarili sonuclar geldigi zaman cok mutlu oluyorum. Ellerine saglik. Benim icimde o islerin karistigi yerle ilgili olarak bir rahatsizlik kalmisti bu tarif konusunda. Ona ragmen basariyla tamamladigin icin ayrica sevindim.

Yorumun icin tesekkurler

6/09/2006 06:29:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Harika bir pasta :) Becerbildigim kadari ile esimin ilk babalar gunu icin yaptim ve Amerika'daki 14 senemizde ilk defa tam agzimizin tadina gore bir pasta oldu. Simdi insallah kIzImIn ilk dogum gunu icin yine yapacagim. Bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkurler.
Bu arada beyaz cukulata olarak ne tavsiye edersiniz? Ben Trader Joes'da satilan beyaz chunk Ghirardelli kullandim ama biraz fazla tatli ve yagli sanki.

6/24/2006 04:19:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

pastanız muhteşem görünüyor zaten ahududuya bayılırım. Fakat süsleme de bir o kadar profesyonel yapılmış ellerinize sağlık

7/08/2007 07:18:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,

Uzun zamandır bu pastada gözüm. Ama ne ahududu bulabiliyorum ne de yaşadığım şehirde dondurulmuşu var:-((( Çilek yada kirazla deneyebilir miyim acaba? Bu pastaya hangisi daha çok yakışır?

5/28/2008 03:45:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos, cilekle dene bence. Ahududu sosu yerine, cilek sosu kullanabilirsin renklendirmek icin. Kiraz sosu nasil yapilir, kivamli olur mu, eminim degilim. Sanirim kabuklardan kurtulmak gerekir, o zaman da sulu bir sey cikabilir ortaya. Ama ustu renkli olmasa da olur dersen, o zaman kiraz ya da visne kullanabilirsin tabii. Cilekle yapildiginda ganasin rengi kirmizisi agir basan pembe olacaktir sanirim, ama lezzetli olacagini tahmin ediyorum.
Kolay gelsin.

5/28/2008 08:16:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,

Umarım daha iyisindir.
Önerin üzerine bu pastayı haftasonunda denedim. Çok özel ve güzel bir pasta oldu. Sadece 1 arkadaşım peynirin tuzunun hissedildiğini söyledi. Ben kahvaltıda kullanılan pınar beyazı kullandım. Acaba labne mi kullanmalıydım? Çilekle yaptım ama ganajın rengi seninki kadar hoş değildi. Biraz daha mattı. Bir de üzerine kapladığım krema biraz koyu oldu sanırım. Spatulayla sürdüm. Senin ki de öyle miydi ? O yüzden tam kapatamadım her yerini. Yani süslemem çok başarılı olmadı. Peynirli kremam son kata da yetti. Çilek sosunu önceden hazırlamama rağmen 3 saat sürdü pastanın hazırlanması. İçindeki peynir çikolata ve kremaya rağmen hafif bir pasta oldu. Yiğenler tekrar tekrar çok güzel olduğunu söylediler. İnşallah bir de ahududulu deneme fırsatım olur. Çok teşekkür ederim tarif için.

6/16/2008 02:22:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos'cugum, ellerine saglik. Hafif bulup, begendiginize sevindim. Epey eskilerde yaptigim bir pasta oldugundan cok netlikle hatirlamamakla beraber, ganaslar ilk yapildiklarinda daha sivi olup, bekledikce koyulasiyorlar. Tam koyulasmadan, hafif akici durumda kaplama yapilirsa, spatula kullanmaga gerek kalmiyor ve duzgun kaplaniyor. Sanirim bu sekilde yapmisimdir. Kullandigim peynir krem peynir, fakat baska yorumlardan da aklimda kaldigina gore, TR de krem peynir burdakinden daha tuzlu oluyor. Bu nedenle labne, senin de dedigin gibi, daha uygun olabilir. Ama sunu da soyleyeyim ki, Fransa'da karamelle yapilan tatlilara ozellikle tuz katiyorlar. Hatta tatlilarda kullandiklari iri taneli, ozel bir tuz da var. Dolayisiyla ozellikle bile yapmis olabilirdin tuzlu malzeme kullanma isini ;)

Ben bu kremayi yapmam gerektiginde, malzemeyi biraz fazla tutup, ihtiyacimdan fazlasini buzlukta sakliyorum. Cozdurulup, cirpilinca yeni yapilmis gibi kullanilabiliyor ve cok vakit kazandiriyor. Herseyi bir defada yapmak gercekten vakit alici olmustur eminim ki. Neyse, hic degilse sonuctan memnun kalmissiniz ya. Bunu ogrenmek beni mutlu etti.

Bu arada, bugunlerde cok daha iyiyim, ilgin icin cok tesekkur ederim.

Sevgiler,

6/16/2008 02:27:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur hanim,
ramazandan dolayi izinliyim. Annemlerde yapacagimiz iftara sizin pastanizi yaptim, yanliz pandispanya olmadi herhalde yumurtalar fazla isida kaldi. Tekrar yumurta almak icin alis verise cikmak zorunda kaldim. Pandispanyada ikinci denememde kendimce degisiklikler yaptim ve cok iyi kabardi. Pastanin tadini henüz bilmiyorum ama bildigim birsey varki mutfakta 4 saatten fazla gecen zamanim. Ahududulu sosdan artti tekrar yapmayi planliyorum umarim ikinci denememde zamandan tasarruf edebilirim.

Banada cig krema yetismedi ama bir ikinci kez alisverise cikmak istemedim. Bardak ölcüsü acaba 200ml miydi - ben öyle ölctüm.

Hayirli ramazanlar, tarifiniz icin tesekkürler, yiyince insallah yine yazarim,yada ikinci denememin sonucunu yazsam daha iyi olur. Hoscakalin.

Yazan Selma

9/18/2008 07:55:00 AM  
Blogger zinnur said...

Selma, haklisin, her seyi bir kerede yapinca zaman alici bir pasta bu. Ama bazi seyler hazirinda olursa, ya da bir iki gune yayarsan oyle olmaz. Ben yaptigimda buzluktan krema ve ahududu sosu kullanmistim mesela.

Yumurtalar fazla isinirsa pisip topaklanabilir, anladigim kadariyla basina gelen bu durum oldu. Kendi sevdigin ve kolayca yaptigin bir pandispanyayi kullanabilirsin bu pastada. Cunku pastanin belirleyici tadi pandispanya degil, ahudududan geliyor.

Umarim sonuc, 4 saatlik ugrasina degmistir sizin icin, agiz tadiyla yiyeceginiz bir pasta olmustur. Uzun uzun ugrasip, sonuctan memnun kalmamak cok tatsiz oluyor.

Bol agiz tadli, saglik, afiyet ve feyizli bir Ramazan dilegiyle,

9/18/2008 08:38:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

bu pastayi denemek istiyorum ama kek unu diyorsunuz normal un olurmu acaba kek unu ile normal un arasindaki fark ne .yazarsaniz sevinirim, sevgiler

10/05/2008 05:04:00 AM  
Blogger zinnur said...

Anonymous, eger kek unu bulmak imkaniniz varsa, yerine normal un kullanmanizi tavsiye etmem. Kek unu, hem icerik olarak farkli bilesimli undan yapiliyor, hem de yapildiktan sonra paketlenmeden bircok defa elenerek farkli islem goruyor. Sonucta, kek unuyla yapilan kekler daha yumusak dokuda oluyorlar. Ama yine de normal unla denemek isterseniz, olcu kabiniza 1 1/2 (bir bucuk) yemek kasigi misir nisastasi koyun, uzerini normal unla 3/4 bardaga tamamlayin; eleyip oyle kullanin. Genelde 2 bardak kek unu yerine, 1 3/4 bardak normal un ve 1/4 bardak misir nisastasi karisimi kullanilabilecegini yaziyor kaynaklar.
Kolay gelsin.

10/06/2008 06:58:00 AM  
Blogger Yunkabu said...

selam
bu pastayi oglumun ilk yasgunu icin yapmayi dusunuyorum. Bu ilk pasta yapisim olacak. umarim beceririm :)
yalniz fotograflardaki baton sekil gibi duruyor. 33x45 cm bana genis gorundu. Hem bu ebatta bir tepsim yok. baska bir ebatta yapsam? bir oneriniz olabilir mi?
Simdiden tesekkurler.
Ellerinize saglik

8/26/2009 06:22:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yunkabu, kucugunuzun dogum gununu kutlarim simdiden. Nice saglikli, mutlu yaslara...

Arzu ederseniz 3 adet 23 cm lik kek kalibinda da pisirebilirsiniz ayni miktarda pandispanyayi.O zaman katlar biraz daha kalin olacaktir sadece. Butun hamuru bir kalipta pisirir, uce keserim derseniz, bir iki defa pisme suresinin sonunda ortasi coktu benim bu cesit denemelerimde. En problemsiz yontem ince katlara bolusturerek pisirmek.

Simdiden kolay gelsin diyorum size.

Sevgiler.

8/26/2009 07:49:00 PM  
Blogger Yunkabu said...

This comment has been removed by the author.

8/27/2009 07:13:00 PM  
Anonymous nilgün said...

biraz geç kalmış olsam da yine de söylemek istedim.inanın sizinle pastaneler arasında ki tek fark pastanelerin hemen herşeyde katkı maddesi kullanması.bu kimyasalların tadını sadece hamurda farkedemiyoruz.ama soslarda çok açık farkediliyor.bizler pasta malzemelerimizi marketlerden temin ederken onlar imalathanelerden temin ediyorlar.ikisi arasında da dağlar kadar fark var.ama bitter sadece pastaneden yenir diyebilirim.ayrıca pasta ustalarıyla da aşık atabilecek durumdasınız.

1/02/2011 07:45:00 AM  
Blogger Unknown said...

Bende Amerika'da yasayan biri olarak bu pastayi yaptim.Sonuc muhtesemdi.Elbet sizinki gibi olamaz ama elimden geleni yaptim.Tesekkur ederim tarif icin.

Gulenay
gulenayinsofrasi@gmail.com

3/05/2011 10:58:00 PM  
Blogger zinnur said...

Gulenay, cok sevindim iyi sonuc almana. Ellerine saglik.

yorumun icin cok tesekkur ederim.
Sevgiler...

3/06/2011 07:09:00 AM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 11:46:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhaba ,zinnurcugum baya bi süre önce sizin bu yapdiginiz beyaz cikolatali ganaji denedim ve cok güzel olmusdu,ayin 11.10. nisan pastasi yapmayi düsünüyorum yigene simdiden telas basladi,cok sik pasta yapmadigim icin biraz fikire ihtiyacim var ara ganajini nasilyapabilirim kac gün önce baslasam ,1 saat yolculuk var kekini hangi tarife göre yapsam?yardimci olursaniz cok sevinirim ..

10/28/2011 11:16:00 AM  
Blogger zinnur said...

İsimsiz okuyucum, tatli telasiniz var demek. Simdiden tebrik ederim hepinizi. Bir saatlik yola gidecekseniz en onemlisi o konuda tedbir almak. Katli pasta olacaksa en iyisi katlar birbirinin uzerine konmadan tasiyin, pastayi gittiginiz yerde insa edin. Daha emniyetli olur. Pastanin kekini simdiden yapip, dondurabilirsiniz bile. İyice ambalajlayarak tabii. Sonra pastayi hazirlamadan 1 gun once cikarirsaniz, ambalajinin icinde kek kendi kendine cozuluyor. teryagi bazli kremalar da onceden hazirlanip dondurulabilir. Ben cirpilmis sut kremasi yerine tereyag bazli kremalari tavsiye ediyorum buyuk pastalar icin. Sut kremasi bekledikce su salabiliyor cunku. Ganas da iyi bir alternatif. Onun yapimi zaten kolay, onceden yapip dondurmaniza gerek koy ama koyulasmasi icin gereken bekleme suresini goz onune alip, 1 gun onceden yapabilirsiniz. Pandispanya icin bir tavsiyede bulunmak istemiyorum. Bence en iyisi, kendi denemis oldugunuz ve yapmakta kendinizi rahat hissettiginiz pandispanya olur. Bir de cok yumusak ufalanan bir cesit olmasa iyi olur. Mesela benim standart pandispanyam Ahududulu pastada kullandigimdir ama dugun pastasi yaptigimda biraz daha sert ve kuru bir pandispanya kullaniyorum. Katli bir pasta insasi icin daha saglam bir yapi tasi oluyor cunku.
Kolay gelsin diyorum simdiden...

10/28/2011 02:48:00 PM  
Blogger JaleKara said...

Ben de Ameika'da yasayan biri olarak tarifinizi denedim. Ahududu sosu icin donmus organic raspberry kullandim. Sekersiz oldugu icin 3 yemek kasigi seker ekledim. Tek kelime ile harika ve cok hafif bir pasta oldu. Tarif biraz vakit gerektiren bir tarif ama buna deger. Siddetle tavsiye ederim. Tekrar bu muhtesem tarifiniz icin tesekkur ederim

Sevgilerimle
Nur

4/12/2013 10:40:00 AM  

Post a Comment

<< Home