Monday, February 04, 2013

Eski Tarife Yeni Goruntu...


Yeni tarifim yok paylasacak ama eski bir tarifin yeni yorumuyla karsinizdayim. Arsivdeki cikolatali rulonun pandispanyasi ikinci denememizde firindan erken cikarildigindan elimizde parcalanmis ve rulo pasta yerine trifle tatlisina donusmustu. Aklimda bu lezzetli ve yogun pandispanyayi pasta kati olarak kullanmak ta o basarisizlikten beri vardi. Nihayet deneme firsati oldugunda, yuksekce bir pasta elde edebilmek icin tarifi iki olcu yaptim. Her biri boyuna uc serite kesilmek suretiyle 6 incecik katli bir baton pasta elde ettim. Bu pastanin hamurunda (asil tarifteki pikan yerine) firinlanmis findik vardi; findik temasini daha belirginlestirmek icin yanlarin suslemesinde de bolca kullandim. Ara dolgusu (ki asagidaki resimde goruldugu gibi, biraz hasis davranmisim miktar konusunda), bol instant kahve ile cirpilmis, az seker ve vanilya ile tatlandirilmis sut kremasi idi. Gecmis gun hatirlamiyorum, ama uzerinin aci cikolatali glazurunde de sanirim kahve tozu kullandim. Tezhip dersinde altin ezerken 1 yaprak altin ayirmistim, pasta suslemesinde kullanirim diye; o da Zeynep'in dogumgunu pastasina kismet oldu. Pastamiz begenildi. Incecik dilimleri bile tatmin edici oldugunda cok da bereketli oldu. Cikolataseverlere gonul rahatligiyla tavsiye edebilirim.

Hepinize bol agiz tadli gunler dilegiyle...




11 Comments:

Blogger ufukmutfakta said...

Zinnur daha bu gün aklımdaydı sana bir yorum yazmak ve nerelerde olduğunu sormak. Blogunu terk ettiğini düşünmeye başlamıştım. Bu yazın iyi oldu senden bir haber aldık . Hele yılbaşında kütük pasta yayınlarsın diye çok bekledim İnan. Pasta Her ne kadar eski tarif olsa da senin yeni yorumların ve görsellerin bizim için paha biçilmez. Onun için eski tarifler de olsa sen yayına devam et. Biz hep burada seni bekliyor olacağız. Sevgilerimde...

2/04/2013 09:54:00 AM  
Blogger IŞILCA TATLAR said...

Zinnurcuğum,
Ufuğa katılıyorum. Eski yeni hiç farketmez. Bütün tariflerin ve sayfan benim için bir hazine. Ne zaman bir konuya takılsam veya öğrenmek istesem ilk kaynağım bu sayfa.
Ayrıca bir tek fotoğraf ve yazı insanı ancak bu kadar mutlu edebilir.Sağol. Zeynep'in de doğum gününü kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.
Pasta yine muhteşem, altın değerinde demek yanlış olur altın altın.
Sevgi ve selamlarımla,

2/04/2013 12:30:00 PM  
Blogger EMİNE said...

Eskileri tekrar tekrar bile yazsan hic dert degil/Yeter ki .ok uzaklasma bizden bir ses bir nefes bile olsa gelsin senden/ Ve bu arada 1=Zeyneb'n dogum gunu kutlu olsun annesi ailesi hep yaninda olsun/2=Ufuk mutfakta bloguna bu vesileyle tesekkr edeyim onu sikca ziyaret edyorm YAKIN TAKIPLER adi altnda onunda takip ettigi bazi bloglari ben de takip edyorm/Onun sayesnde hepsini bir elden gormem mumkn olyor\hangsnde yeni bir ses yeni bir nefes var diye

2/04/2013 12:57:00 PM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Ufuk ve Isil, ne kadar kadirsinas izleyicilerisiniz bu blogun? Ustune bir de ikiniz de birbirinden becerikli ve usta... Inanin sizin gibi okuyuculari olunca, insan yazamamaktan utanc duyuyor. Maalesef bu yil uzun yillardir ilk defa kutuk pastasiz gecti. Yapsaydim, fotografla da olsa mutlaka paylasirdim.

Ikinizi de sevgiyle kucakliyorum.

2/05/2013 08:39:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Emine, cok tesekkur ederim guzel dileklerin ve cok nazik yorumun icin. Ben de arayi cok uzatmak istemiyorum aslinda. Umarim daha cok birlikte olabilecegiz sizlerle.
Sevgiler...

2/05/2013 08:40:00 AM  
Blogger yagizlahayat said...

Bende çok sevindim bende :-) Yazdığın şeyin ne olduğu önemli değil,önemli olan bir ses vermen.
Bu arada neler yapıyosun. Tezhip dersi? bu süsleme? yenilebilir bir şey mi

2/06/2013 11:22:00 AM  
Anonymous Turkmen said...

Zinnur hosgeldin!! Merak etmeye baslamistim artik. Iyi ol, arada da bir ses ver boyle, bize yeter! Ellerine saglik, becerikli arkadasim. Koltuga bir de tezhip mi sigdi bu arada?

2/06/2013 01:31:00 PM  
Blogger zinnur said...

Fatos'cugum, hocam yanibasima tasininca azicik tezhip ogrenmege basladim, azicik da resim yapmaya. Yine mutfaktan uzaga gidemedi, sebze meyva resimleri yapiyorum. Birkac tanesini suraya koydum, merak edersen. Altinli suslemeyi meshur patiserilerde deaha once gormustum. Evet, yenebiliyor.
Sevgiler...

2/07/2013 10:36:00 AM  
Blogger zinnur said...

Turkmen'cigim, yok tezhip yapmaya calisiyorum desem daha dogru. Artik ne el, ne goz eskisi gibi degil, hersey daha zor ama bir sekilde sanatla ugrasmak hosuma gidiyor. Hocam (ayni zamanda yakin arkadasim)o kadar iyi bir hoca ki, calismamak ayip. Onun gayretiyle gidiyor iste. Ekimde ilk sergimiz olacak. Ayni zamanda cilt yapmak, paspartu kesmek (boyle mi denirdi, mat Ingilizcesi)nasil olurmus, onlari da ogreniyoruz. Boyle olunca mutfak islerine ilgim dagildi tabii. Ama ilginctir, hemen her yeni ogrendigim iste, mutfaga iliskin bir tecrubem yardimci oluyor. Ogrenilen hic bir is bosa gitmiyor besbelli.
Kucak dolusu sevgiler...

2/07/2013 10:43:00 AM  
Blogger yagizlahayat said...

10 parmağında 10 marifet. çok güzel olmuş hepside

2/07/2013 01:38:00 PM  
Anonymous sare said...

Merhaba.
Yorumları okuyunca hepimiz aynı düşünmüşüz dedim. Ne zaman baksam yeni bir tarif yada yazıyla karşılaşırım umudum vardı.
Neyse bu güneymiş, sevindim sizi ve paylaşımınızı görünce. Ayrıca verdiğiniz linkteki resimlerde çok güzel. Burada da onları görmeliyiz mi acaba:)??
Tebrikler, başarılar dilerim.
Sevgilerimle...

2/08/2013 09:06:00 AM  

Post a Comment

<< Home