Tuesday, August 09, 2011

Dogumgunu Waffle'i

Yazdim yazacagim derken bir ay gecti, hatta daha fazlasi... Bilmem nerden baslasam? Bu waffle tarifi yayimlanmadan kalmis dosyalar arasinda. Bari onu aradan cikarayim daha yenilere sira gelmeden.

Bu yil Mehmet'in dogumgunu Ramazan ayina denk gelince, dogumgununu ilk defa gercek saatinde kutlamak imkani bulduk. Sahurda pasta yeme fikri hicbirimize hos gelmedi ama waffle sofradaki herkesden kabul goren bir secenek oldu. Bu tarifi Bizim Pastane'ye koymayi dusunmemistim basta, sonra neden olmasin diye dusundum. Waffle Turkiye'de de sevilen bir cesit, ayrica bu tarif simdiye kadar denedigim diger waffle tariflerinden daha pratik (yumurta aklarinin ayrilip kopuk yapilmasi gerekmiyor). Varsin bir de waffle tarifimiz olsun arsivde. Kendi basina kahvalti sofralarini susleyebilecegi gibi, yaninda sos, meyva ya da dondurma ile hafif bir tatli olarak da sunulabilir.

Waffle'larin tek problemi, waffle aletinden cikarkenki disi citir ici yumusak guzelliklerini bekledikce kaybetmeleri. Bu da waffle'i yapan kisinin kendini bu ise adayip, waffle keyfini besledikleriyle birlikte yasayamamasini gerektiriyor cogunlukla. Bunun icin buldugumuz formul su oldu. Waffle'larimizi onceden yapip, firinin en dusuk sicakliginda, (tepsi icinde degil) izgaranin uzerinde muhafaza ettik yeninceye kadar. Boyle olunca yumusamadilar. Fakat bizde bekleme suresi bir saati epey astigindan, iclerinin yumusakligi da azaldi. Yine de kitir waffle yumusak waffle'dan daha hos oluyor. Daha makul bekleme surelerinde sanirim bu teknik guzel calisacaktir. 
Muzisyen Mehmet'in dogumgunu kutlamasi icin muzigi ablasi yapti. Kemence esliginde "iyi ki dogdun" dedik. 

Daha sonra Zeynep arkadaslarini iftar icin davet ettiginde, Mehmet ve dogumgunleri birbirine yakin 2 arkadasi icin daha geleneksel bir dogumgunu tatlisi da yaptik ama galiba waffle Mehmet'in daha cok hosuna gitti.
  •  2 bardak un
  • 4 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 1 yemek kasigi seker
  • 2 yumurta
  • 1 3/4 bardak sut
  • 1/2 bardak sivi yag
  • 1/2 tatli kasigi vanilya
Waffle aleti isinirken, yumurtalari iyice kopurene kadar cirpin. Geri kalan malzemeyi  teker teker yumurta kopugune ekleyip, sadece butunlesene kadar karistirin. Waffle aletini  her seferinde yagladiktan sonra, birer kasik hesabiyla waffle'larinizi pisirin. Yukarda tarif ettigim metodla, servise kadar waffle'larinizin kitirliklarini koruyun. Sonrasinda meyvayla, akcaagac surubuyla, olmusken tam olsun derseniz muz, cirpilmis sut kremasi ve Nutella'yla susleyip afiyetle yeyin.

8 Comments:

Blogger IŞILCA TATLAR said...

Zinnur'cuğum,
Fotoğrafları görünce nasıl duygulandım anlatamam. Dünkü çocuklarımız birer hanımefendi ve beyefendi olmuşlar.Yıllar nasıl çabuk akıp gidiyor. Bu kadar duygulanmamın sebebi benim oğlumun da üniversite için yurt dışına gitmesi mi bilemiyorum ama beni çok etkiledi. Hele ablanın müziği eşliğinde bütün aile bir arada. Çok hoş tablolar bunlar.
Yakışıklı oğlunun geç de olsa doğum gününü kutluyor (17 mi oldu)
sağlık, mutluluk ve ablası gibi başarılarla dolu bir hayatı olmasını diliyorum.
Bu waffle tarifini hemen deneyeceğim. Zira bizimkilerde yumuşayan wafflerdan pek bir şikayetçilerdi.
En içten sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

9/27/2011 04:11:00 PM  
Blogger Unknown said...

Nasıl yaratıcı ve nasıl lezzetli olmuş. Mutlu yıllar, sevgiler

9/28/2011 09:42:00 AM  
Anonymous Mine said...

Dogum gunu icin herkesi zahmetten kurtaracak bir fikir. Hershey's chocolate surup da yakisir. Happy Birthday, Mehmet! :)

9/28/2011 01:15:00 PM  
Blogger yagizlahayat said...

Oğlunun bu kadar büyümüş olduğuna şaşırdım. Ne de yakışıklıymış. İyi ki doğmuş. Nice nice yıllara..

9/28/2011 01:35:00 PM  
Blogger zinnur said...

İsil'cigim, çok teşekkürler yorumun için. Demek sen de oğlunu uzaklara yolladın. Allah kavuştursun tez zamanda. Hiç kolay olmuyor bu ayrılıklar, bilirim.

Waffle tarifinin çok özelliği yok ama fırın ızgarasında kitir tutma tekniğini, kendi şartla tarifinle deneyebilirsin. Faydalı olacağını sanıyorum.

Sevgiler...

9/30/2011 06:16:00 PM  
Blogger zinnur said...

Mine, iyi fikirimiz, kolay tarafından çikolata sosu... Dogum gunü dileğin için teşekkürler...

9/30/2011 06:17:00 PM  
Blogger zinnur said...

Fatoş, çok teşekkür ederim. Gözünü açıp kapayana kadar Yagiz da delikanlı olmuş bir bakacaksın. Nasıl da çabuk geçiyor yıllar! Her anın tadını çıkarmak lazım.

9/30/2011 06:20:00 PM  
Blogger zinnur said...

Arkadaslar, imla hataları için özür dilerim. Çok akıllı yeni bilgisayarım güya hatalarımı duzeltiyor!!

9/30/2011 06:20:00 PM  

Post a Comment

<< Home