Friday, September 11, 2009

Dilek'ce Espresso Armutlariyla Bizim Pastane'ye Misafir Oldu

Ramazan'in manevi yani anlatilmakla bitmez ama form olarak bakildiginda misafirlikler, soframizda ozen ve paylasma ayidir. Bu ayin ruhuna uygun olarak, cok sevdigim bir blogcu arkadasimi Bizim Pastane'de misafir etmek istedim. Blog dunyasi icin eskilere giden bir arkadasligimiz var Dilek'le. Her ne kadar hala birbirimizin sesini duymadik ve yuzunu gormedikse de, kendisi "arkadasim" diyebilecegim az sayida kisiden biridir. Dilek, cok yaratici ve yeteneklidir. Bir o kadar da comert oldugu icin eli bos gelmedi; bu yilin ilk iftari icin hazirladigi espresso armutlarini da beraberinde getirip, bizimle paylasti. Espressolu armutlari, klasik olmayan, fakat lezzetli ve hafif bir tatli olarak niteliyor.

Armutlarinin fotografi, uzun zamandir hic icime sinmeyen fotograflarla dolan Bizim Pastane vitrinine gunes gibi dogdu. Cok tesekkur ederim, Dilek. Yine gel, olur mu?

4-8 sert armut (mesela Bonne Luise, Williams, Guyot)
biraz limon suyu
cig krema (ben kaymak kullandim)

surubu:
6 dl taze kaynatilmis Espresso
100 gr seker
1 dilim limon kabugu

-Sapi kalacak sekilde armutlari soyunuz. Armutlarin disina limon suyundan sürünüz.
-Surup icin bir armutlarin hepsinin yeri oldugu bir tavaya espressoyu, sekeri ve limon kabugunu koyun ve kaynatin. Armutlari icine yerlestirin ve kisik ateste 30-40 dakika kaynatin. Arada armutlarin surubu düzenli cekebilmesi icin saga sola sallayin. Tavayi ocaktan alin ve bir kenarda sogumaya birakin.
-Armutlari suruptan alin, servise kadar üstü kapali bekletin. Süzdügünüz surubu kalinlasana kadar kaynatin. Bu surubu armutlari krema ile servis ederken armutlarin üzerie dökünüz.

Kalan surubu iki ay boyunca buzdolabinda bir sisede saklayabiliyorsunuz ve vanilya dondurmasina sos olarak kullanilabiliyor.

kaynak:saisonküche-Desserts

Afiyet olsun.

15 Comments:

Blogger pembecikolata said...

Sunum harika...Çok farklı, şık ve eminim çok lezzetli bir tarif:)
Teşekkürler...

9/11/2009 06:35:00 AM  
Blogger Burçin'in Denemeleri said...

Çok baştan çıkarıcı, çok!
Fotoğraf, tarif, sunum hepsi çok güzel, bayıldımmm...

9/11/2009 07:16:00 AM  
Blogger müjde said...

Çok şık bir sunum olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler...

9/11/2009 08:30:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

dostluğunuz tadı hiç eksilmesin

tatlı nefis görünüyorrr

sevgilerrr

9/11/2009 09:05:00 AM  
Blogger Dilek'ce said...

misafirperverligin icin cok tesekkürler arkadasim!

9/11/2009 01:54:00 PM  
Blogger papatyaninguncesi said...

çok güzel bir görüntü ellerinize sağlık

9/11/2009 11:36:00 PM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Pembe Cikolata.

9/15/2009 02:50:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcin'cigim, Dilek farki hemen hissediliyor, degil mi?

9/15/2009 02:50:00 AM  
Blogger zinnur said...

Mujde, bence de..

9/15/2009 02:50:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yesim, amin diyorum dilegine. Tesekkurler.

9/15/2009 02:51:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yine, yine gel Dilek'cigim. Misafir agirlamanin boylesine can kurban ;)

9/15/2009 02:52:00 AM  
Blogger zinnur said...

Papatya, Dilek'in ellerine saglik daha cok. Benim pek bir katkim olmadi bu guizel goruntuye.
Sevgiler.

9/15/2009 02:52:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

HEVESLI blogunuzu az once izledigim bloglardan birinde gordum ilgimi cekti blogunuzu izlemeye aldim yorumlarimla beraber gercekten cok hos blogunuz bu arada dilekce de izlemeye aldigim bloglar arasinda onunda blogundaki tarifler cok guzel gelelim tarifinize cok guzel goruntusu sunumu fotograflanmasi dikkat cekici

11/30/2009 03:06:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

dl neyin kisaltilmisi acaba? cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

10/07/2010 06:14:00 PM  
Blogger zinnur said...

Anonymous, dl desilitre (yani litrenin onda biri) kisaltmasi olsa gerek. Bir litre yaklasik 4 su bardagi olduguna gore, tarifteki espresso miktari yaklasik 2,5 bardak oluyor.

10/07/2010 06:21:00 PM  

Post a Comment

<< Home