Thursday, July 30, 2009

Tartlar icin Glazur

Yaz gunlerinde sevilerek yeniyor meyvali tartlar. Arsivde bircok farkli cesidi oldugu icin tarif yazmayacagim; asil bahsetmek istedigim ilk defa yaptigim glazur. Oetker'in tart jolesi kadar katilasmiyor, fakat tart dikkatlice kesildiginde, meyvalari yerinde tutacak kadar sabitleyici is gordu. Misir surubu Turkiye'de bulunmayan bir malzeme olabilir. Bu durumda glikoz ya da acik renkli bir bal kullanabilirsiniz. Farkli meyva sulari kullanilarak, farkli lezzetler elde edilebilir. Tadi da, goruntusu de guzel bir glazur oldugu icin tarifini paylasmak istedim. Tartlarda glazur olarak, genellikle meyva suyuyla acilmis kayisi marmeladi kullaniyorum ama evde kayisi marmeladi olmadigi zaman, ya da meyvalari biraz sabitleme geregi oldugunda bundan sonra bu glazuru tercih edecegim. Kaynak Internet...
  • 1/2 bardak seker
  • 2 yemek kasigi misir nisastasi
  • 1 bardak meyva suyu
  • 2 yemek kasigi misir surubu (ya da glikoz veya bal)
Sekeri 1/2 bardak meyva suyu ile kaynama noktasina getirin. Kalan meyva suyunda misir nisastasini karistirarak eritin. Kaynayan meyva suyuna katip, karistirarak koyulasincaya kadar pisirin. Misir surubunu katin, karistirip yine kaynama noktasina getirin ve atesten alin. Sogutup glazur olarak kullanin.

8 Comments:

Blogger Burçin'in Denemeleri said...

Yine sesini duymak, orada olduğunu bilmek ne güzel Zinnur, hoşgeldin.

Glazür tarifi benim gibi hazır tart jölesini istemeyerek kullananlar için harika bir reçete olmuş. Ellerine sağlık ve paylaşımın için teşekkürler...

7/31/2009 02:35:00 PM  
Blogger buzlubadem said...

Şekerini azaltırsak kıvamı nasıl olur acaba? Tart jöleler bu kadar şekerli olmuyor çünkü.

7/31/2009 08:18:00 PM  
Blogger Bir Dut Masalı - nUnU said...

işte budur...
hiç sevmem tart jölelerini çünkü..
bende evde yaptığımı yazmıştım zaten..
eline sağlık zinnurcum.

8/01/2009 12:19:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcin'cigim, hosbulduk.

Ben de hazir urunlerden hic hoslanmiyorum. Nadiren kullandigimda da, acaba icinde neler var endisesi oluyor hep. O nedenle bu glazuru paylasmak istedim. Umarim isinize yarar.
Sevgiler

8/03/2009 08:06:00 AM  
Blogger zinnur said...

Medura, burda koyulastirici seker degil misir nisastasi. Sanirim sekeri azaltmaniz koyulugu pek etkilemeyecektir. Bununla beraber tart jolesinin sekersizligi benim pek hosuma gitmemisti dogrusu. Sekerle ilgili bir saglik probleminiz yoksa, tarifi oldugu gibi uygulamanin lezzete olumle katkisi olacagini dusunuyorum.

8/03/2009 08:07:00 AM  
Blogger zinnur said...

Bir Dut masali, ben de hazir tart jolesini bir defa kullandim ve hic hoslanmamistim. Senin tarife de goz atacagim hemen.
Sevgiler.

8/03/2009 08:09:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur hanim, ellerinize saglik, bu glikoz Amerika da ne isim altinda satiliyor acaba??tSK.LER.
fILIZ

8/08/2009 10:18:00 PM  
Blogger zinnur said...

Filiz, orijinal tarifte corn syrup kullaniliyor. Turkceye cevirirken, Turkiye'de bulunabilecek esdegeri olarak glikoz kullandim.

8/09/2009 05:50:00 AM  

Post a Comment

<< Home