Monday, March 17, 2008

Hindistan Cevizi ve Kakuleli Sutlac

Kendi mutfagimizdan sonra en sevdigim mutfak Hint mutfagi. Bu bol baharatli, guzel yemeklerle ilgili tek problemim, yedikce istahimin acilmasi. Tatlilara sira gelince isler degisiyor. Serbetli tatlilariyla hic aram yok, ama bazi sutlu tatlilarini seviyorum. Daha once basit bir Rasmalay tarifi paylasmistim sizinle. Yesil cay katarak yaptigim icin aslina uygun degildi tabii. Bu iletinin konusu olan sutlac da bir Hint yemeginin arkasina yakisiyor ama Fransiz teknigiyle birlestirerek yapildigi icin, yine klasik bir Hint tatlisi sayilamaz. Malzemeler arasindaki hindistancevizi sutu Turkiye'de bulunabiliyor mi hic fikrim yok, ama yerine yine sut kullanabilirsiniz. Basmati pirinci de bulunmuyorsa, yerine uzun taneli ve rayihali baska bir pirinc kullanilabilir. Kakule sevenleriniz, bu sutlaci da sevecektir eminim. Sutlac sevmeyen ben bile cok sevdim. Tarif Kate Zuckerman'in The Sweet Life kitabindan cevrildi.

Bu iletinin arkasindan yaklasik 1 ay kadar Bizim Pastane'den uzak kalacagim. Bu sure icinde yeni tarif paylasamayacagim gibi, gelen yorumlara da cevap vermem mumkun olmayacak. Nisan'in 2. yarisinda yine gorusmek uzere, hepinize bol agiz tadli gunler diliyorum.

Pirinc Icin
  • 1/2 bardak arti 2 yemek kasigi Yasemin veya Basmati pirinci
  • 1/4 bardak seker
  • 382 g hindistan cevizi sutu
  • 1 bardak sut
  • 1/4 tatli kasigi tuz
Krem Anglez Icin
  • 16 kakule tohumu
  • 1/2 bardak arti 2 yemek kasigi seker
  • 1 bardak sut
  • 2 bardak sut kremasi
  • 5 yumurta sarisi
  • 1 yumurta
  • 1 tatli kasigi vanilya
Firininizi 162 C ye isitin. Pirinci soguk suda yikadiktan sonra, 2 bardak su ile bir tencereye koyun. Su kaynama noktasina gelir gelmez, tencereyi atesten alin. Pirinci suzup, nisastali suyunu atin. Yari pismis pirinci firina da girebilen bir tencereye aktarip, uzerine hindistan cevizi sutu, seker, sut ve tuzu ekleyin. Karisimi yine kaynama noktasina getirin, sonra agzini folyo ile ortup firina koyun. 30 dakika ya da pirinc tamamen suyunu cekip, hindistan cevizi rayihasini cekinceye kadar pisirin. Pirinc piserken, bir yandan da krem anglezi yapabilirsiniz.

Krem anglez icin, kakule tohumlarini havanda bereleyin. 1/2 bardak seker, sut ve sut kremasi ile birlikte bir ufak tencereye alip, isitin. Hafif hafif kaynamaga baslayinca, atesten alip, 10 dakika dinlendirin. Bir kaseye yumurta sarilari ve yumurtayi alin. Kalan 2 kasik sekeri yumurtalara ekleyip, 1 dakika kadar hizlica cirpin. Kepceyle, sicak kakuleli sutten alip, yumurtali karisima katarak, ilinmasini saglayin. Sonra, yumurtali karisimi, kalan sicak sute katip, karistirin. Sutlu, yumurtali karisimi agir ateste ve devamli karistirarak pisirin. Kivami iyice koyulasip, kasigin arka yuzunu kaplar duruma gelince atesten alin (76-79 C sicaklikta olmali). Bir suzgecten gecirip, kakule tohumlarindan kurtulun. Krem angleinizi hindistan cevizli pirincin uzerine dokup, bir catalla yavasca karistirarak, pirincin krem anglez ile butunlesmesini saglayin. Vanilyayi ekleyin. Servis kaplarina paylastirin. Soguduktan sonra servis yapin.

28 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Zinnurcum,

Umarım bir problem yoktur ve sadece seyahate çıkıyorsundur. Seni özleyeceğiz.

3/20/2008 12:14:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

ama linzer tort tarifi ne oldu:((

3/20/2008 02:44:00 AM  
Blogger NiNo said...

ellerine saglik enfes gorunuyor canim kandilin mubarek olsun

3/20/2008 01:39:00 PM  
Blogger cennebazz said...

zinnur hanımmm
yaşasınn sonunda merakla aldığım hindistan cevizi sütümü kullanabileceğim harika bir tarif buldum.çoook çok teşekkür ederim.inşallah becerebilirim bende
sevgilerimle...
duygu

3/20/2008 02:09:00 PM  
Blogger elif said...

merhabalar tarifleriniz çok güzel ve değişik tarifler.
benide eklerseniz sevinirim

3/21/2008 01:45:00 AM  
Blogger ebruli pastalar said...

Ellerine sağlık, değişik bir tarif.
Yurt dışında olmanın avantajları, farklı kültürlerin mutfaklarını tanımak oluyor.
Sevgiler..

3/22/2008 02:33:00 AM  
Blogger Melek* said...

ELLERİNE SAĞLIK BU ARADA YEMEK NAMEYİ İNDİRİYORUM YANDAKİ:)

3/22/2008 02:42:00 AM  
Blogger pelince said...

Ellerine sağlık..Ben daha önce kakule hiç görmedim ama çok duydum..Bende Metro'dan hindistan cevizi sütü almıştım,tarif çok iyi oldu..
Ellerine sağlık.

3/22/2008 12:20:00 PM  
Blogger maTRakiye said...

merhabalar....

elinize sağlık. bayılırım sütlaca....

sevgilerle

sizi listeme ekledim.. bundan sonra tarfilerinmizden yararlanırım.

3/24/2008 05:08:00 AM  
Blogger Unknown said...

Zinnur ellerine sağlık. sütlacı çöok severim kakuleyi de. sanırım bu tarfi tam benlik. teşekkürler canım

3/24/2008 03:03:00 PM  
Blogger pelin said...

KAKULE HİÇ KULLNMADIM ŞİMDİYE DEK.HEMEN ALIP TARİFİ DENEYECEĞİM. TEŞEKKÜRLER

3/25/2008 05:46:00 AM  
Blogger angel said...

MERHABALAR,sıtenzı blogcu arkadaşalrı gezerken gordum.çok gzuel dopdolu bır sıte.elleırne sağlık.bende sutlaç yapacaktım.sızdede tarıfı gorunce hazır oldu işte bana.sızı arkadaş lısteme eklemek ısterım.goruşmek uzerere..

3/25/2008 10:33:00 AM  
Blogger emineninemekleri said...

This comment has been removed by the author.

3/25/2008 01:31:00 PM  
Blogger Gönül said...

mmmhhhhh sütlaç nefis olmuş nasılda canım istedi eve gidip yapsammı acep sütlü tatlıdan bişi olmaz dimi:))) sevgilerimle elciklerine asğlık...öpüyorum

3/26/2008 02:23:00 AM  
Blogger Cafe Gusto said...

Zinnurcuğum sanırım tatile çıkıyorsun.Yine bizlere nefis bir tatlı hazırlamışsın.Ellerine sağlık..

3/30/2008 01:09:00 PM  
Blogger İlker Ergin said...

off yani.bu ne görüntü.harika olmuş,diğer bütün tariflerin gibi.ellerine sağlık.sevgiler.

4/01/2008 01:42:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

DEĞERLİ LEZZET USTASI DOST

ETKİNLİĞİMİZE DAVETLİSİNİZ

ETKİNLİĞE KATILACAKSANIZ
*TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA TARİFİM HAZIR DİYE BANA MESAJ ATMAYI
*BAŞLIĞINIZA PDÇ 20 YAZMAYI
*TARİFE BAŞLAMADAN EVSAHİBİ HTTP://MUCİZEMBENİBUL.BLOGCU

DİYE KURAL FEREĞİ YAZMAYI UNUTMAYINIZ

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

----------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

4/06/2008 12:30:00 PM  
Blogger sekergibi said...

zinnurum
nettte dolsşırken şu sitede makaron tarifi gördüm.
senden kopyalanmış.

http://www.nostaljim.org/B3/viewtopic.php?f=12&t=11&start=30

bir bak istersen şekercim.

4/08/2008 06:26:00 AM  
Blogger emineninemekleri said...

Zinnurcum, canim ellerine saglik, evet cok degisik bi tarif ama leziz görünüyor.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmmmm
Emos

4/10/2008 01:21:00 PM  
Blogger ~Semra Mutfakta~ said...

sitenize sevgili cenk cafe fernando dan ulaştım ve tariflerinize bayıldım.gerçekten hepsi birbirinden leziz.özellikle pasta bantlarınız bana güzel fikirler verdi.tanıştığıma menun oldum,bende beklerim.görüşmek üzre hoşçakalın.

4/11/2008 01:19:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,

Tarifi denedim. Tam olculerle, hindistan cevizi sutunu 14 oz olarak cevirdim, hata yapmadimsa. Iki tane hindistan cevizi kafi geldi.

Hersey yolunda gidiyordu, Ozellikle yumurtali karisim harika gorunuyordu pisirirken. Herhalde atesinin altini cok harli acmisim o guzelim smooth krema sen birden poturlen!..

Krem anglez'i orada kaybettim ama o kadar ugrastan sonra devamini getirdim, hatama uzulsem de. Biraz misir nisastasi takviyesine gerek oldu, anglez sizlere omur oldugu icin. Tarifi uygulayanlar olursa Zinnur'un 10 dakika bekletin sicak sutu sozune ozellikle dikkat edin. Ben o basamagi yapmadim. Ama benim problem herseyi karistirip pisirmeye basladiktan 5 dakka sonra basladi.

Tekrar deneyecegim. Yenilen gurese doymazmis. :)

Sevgilerimle

4/12/2008 08:01:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Çok değişik bir tarif denemek gerek :)

4/17/2008 02:55:00 AM  
Blogger Selcen Şenocak said...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

4/18/2008 12:43:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ellerine sağlık harika görünüyor.

4/21/2008 07:10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

portakali burma cörek ve cikolatali findikli keki denemek istiyorum ,ama ölcüler hep 1/6 bardak seker yaziyor :kafam karisiyor .Tarifleriniz süper bayildim .

4/23/2008 03:28:00 PM  
Blogger angel said...

Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle

5/01/2008 12:56:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos, cok gecikti cevabim, kusura bakma. Sadece tatildi ayriligin sebebi.

Isimsiz yorumcum, Linzer tort tarifi de geliyor yakinda.

Nino, tesekkurler. Ben de senin kandilini kutlayacagim ama epey gecikti, kusura bakma.

Duygu, denediysen memnun kaldigini umarim. Corbalara da yaksiyor bu sut, aklinda olsun.

Elif, ilk firsatta eklerim.

Ebru, haklisin. Ozellikle Amerika'da hemen her memleketin mutfagini tanimak mumkun.

Melek, yalniz o yandaki ilk sayisi. Ondan sonra birkac tane sayi daha cikti, onlari da tavsiye ederim.

Pelin, hindistan cevizi sutu demek bulunuyor, sevindim buna. Kakuleyi aktarlarda rahatlikla bulabilirsin eminim ki.

Matrakiye, tesekkurler. Umarim memnun kalirsin denediklerinden.

Pastacity, rica ederim. Begendigine sevindim.

Pelin, denediysen memnun kaldigini umarim.

Angel, Bizim Pastaneye hosgeldin. Yine beklerim.

Gonul, ne desem bilmem ki? Acikcasi bu tatli, sutlu de olsa, pek pehriz tatlisi degil. Ama az yenirse zarari olmaz diyebiliriz.

Serpil, evet, yazlik tatilimizi bu sefer one aldik. Bu yaz, Bizim Pastane hep acik olacak :)

Ilker, cok tesekkur ederim.

Canan, bir Porselen Demlik Cay saati etkinligi daha kacirmis bulunuyorum demek. Bir dahakini yakalayabilsem bari :(

Sevil, bu da ikincisi kacirdigim etkinliklerin, hem de pasta etkinligi. Devami gelecek mi bunlarin?

Seker Gibi, haber verdigin icin tesekkurler. Maalesef bu tatsiz olaylarla s1k s1k karsilasiyoruz Internet ortaminda.

Emine, tesekkurler.

Semra, hisgeldin. Ben de seni ilk firsatta ziyaret edecegim.

Mine, basina gelene uzuldum ama yorum yazarak, diger yapacak arkadaslari uyardigin cok iyi oldu gercekten. Deneyen arkadaslarin tecrubeleri hepimize yol gosteriyor. Tesekkurler.

Akrostis, tesekkurler yorumunuz icin.

Selcen, etkinliginize davet ettiginiz icin tesekkurler. Simdiden kolay gelsin size.

Seo, tesekkurler.

Isimsiz yorumcum, haklisiniz. O tarifler herhalde 1/2 olcuyle yapildigindan boyle garip miktarlar cikti ortaya. Isterseniz olculeri iki katina cikarin, boylece 1/6 bardak yerine 1/3 bardak ile ugrasirsiniz.

Angel, tesekkurler.

Hepinize sevgiler,

5/04/2008 08:07:00 PM  
Blogger Unknown said...

Zinnur hanım,iyi geceler bloğunuzu tesadüfen rapunselin bloğuna ziyarete gittiğimde gördüm uğramak istedim,ama emin olun bvundan sonra sık gelicem bu güzel lezzetleri paylaştığınız için teşekkürler...

6/01/2008 01:46:00 PM  

Post a Comment

<< Home