Tuesday, March 04, 2008

Gecen Haftanin Tatlilari

Yazacak o kadar cok sey birikti ki, nereden baslasam bilemiyorum. Soyle bir saydim; gectigimiz hafta icinde 8 cesit tatli yapmisim, adet olarak sayarsam daha da fazla. Bir kisminin tariflerini onceden sizinle paylasmistim, bir kismi ise yeni fakat malzemesi Turkiye'de bulunmayan cinsten tariflerdi. Aralarinda makaron gibi eski goz agrilarimla birlikte, cok bilinen Viyana klasikleri ve ne zamandir yapmak istedigim findikli sable kurabiyeleri de vardi. Once resimleriyle bir gecit yapsinlar onunuzde, sonra tariflerine de yer veririm.

Once cikolatali ve pikanli peykek var. Bunlardan 4 tane yaptim. Yukarda gordugunuz son yarim dilimin resmi. Bir de kestane ve beyaz cikolatali peykek vardi resimleyemedigim. Ondan da 4 tane yaparak, kestane purelerimi son torbasina kadar kullanmis oldum. Kestaneler busbutun ortadan kalkmadan bir daha pure yapar miyim acaba? Yapmam herhalde, zira fiatlarin en dusuk oldugu pencereyi kacirmis bulunuyoruz.

Bu kurabiyeleri Pierre Herme'nin Chocolate Desserts kitabinda gordugumden beri yapmak istiyordum. Boyle cetvelli olcumler gerektiren kurabiyeler benim cok hosuma gidiyor. Cilginlik mi bu sizce? Daha once bu cins baska bir kurabiye daha yapmistim; o da sable kurabiyesiydi. Hamurlarinin buzdolabinda birkac gun muhafaza edilebilmesi bu kurabiyelerin guzel bir ozelligi. Tabii daha uzun sure icin dondurmak da mumkun.

Kurabiyenin artan hamurundan ufak tart altlari yaptim. Hazirimizda bulunan bogurtlenler ve maskarponlu dolgu kremasi ile ufak meyvali tartlara donustuler. Tatli konusunda oldukca secici olan, ve oyle her yaptigima yuz vermeyen Mehmet bunlari pek begendi.

Sirada Mehmet'in sinifinin duzenledigi Viyana balosu icin Sacher torte ve Linzer torte var. Her ikisini de ilk defa yaptim, ve baloya gitmedigim icin tadamadim. Fakat geri bos gelen servis tabaklarindaki kiriklari tattigimi itiraf ediyorum. Linzer torte guzel bir tatliymis gercekten. Bir daha yapilmaga deger buldum kiriklarini. Ote yandan, Sacher torte neden bu kadar meshur, hala pek anlayabilmis degilim. Tabii aslini yemedigim icin, sadece tariflerine bakarak fikir yurutuyorum bu konuda. Yukardaki resimde gordugunuz gibi, istedigim kadar duzgun olmayan cikolatali glazuru kamufle etmek icin imdadima yine Kaliforniya'dan aldigim fistiklar yetisti. Bu goruntude bir pasta daha yapmistim, hatirlarsiniz belki.

Bu kadar cok tatli yapinca, ortaya yumurta aki cikmamasi epey zor. Sizi bilmem ama bizde artan yumurta aklari makaron yaparak degerlendiriliyor. Son bir kac makaron denememden agzim yandigi icin, sizlerden gelen yorumlar uzerine karantinaya almis oldugum bu makaron tarifini korka korka denedim. Fakat bu sefer de yuzumu guldurdu. Bununla beraber, bircok yabanci blogun bu tarifle iyi sonuc alamadigini da soylemeliyim. Benim farkli yaptigim, bir gun acikta beklettigim yumurta aklarini kullanmak ve hamura 1 1/2 yemek kasigi kurutulmus ahududu tozu eklemek oldu. Dolgusuna ise ahududu sosu kattim. Gercekten ahududu lezzetini tasiyan, ustelik katki maddesiz bir makaron yapabildigim icin memnunum. Tek hayal kirikligim, piserken makaronlarin canli pembe renklerinin solmasi oldu. Hatta kimisi, kenarlarindan beje donusmege baslamislardi. Bu cesit makaron icin ideal pisirme isisinin ve suresinin tespit edilmesi icin daha bir cok deneme yapmam lazim.

Sozunu etmek istedigim son tatli bu tepsi tatlisi. Ne zaman yapsam cok begenildi. Malzeme listesinde, Turkiye'de bulunmayan koyulastirilmis sut var. Eger onun yerine kullanilabilecek bir urun biliyorsaniz, tarifini sizlerle paylasmak isterim.


44 Comments:

Blogger Unknown said...

Tatlilarin pastalarin hepsi birbirinden guzel duruyor:)hele hamile olan vede cikolataya olan aski iyice artan ben bayildim bayildim resmen ekrana yapistim:)postun sonunda yer alan koyulastirilmis sutle olan tatliyi cok ama cok merak ettim, yakin zamanda tarifini gormek dilegiyle!Ellerinize saglik!

3/04/2008 05:22:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Iyi gunler... Uzun suredir sayfaniza bakiyorum hep ayni 5 kg lik cikolata.. "bu sessizligin doonusu muhtesem olacak" diye aklimdan gecirirken harika resimlerle karsilastim.. Ellerinize saglik, lutfen bizi boole uzun sureli tarifsiz birakmayin lutfen... Bugun Herme'nin korova kurabiyelerini yaptim... Harika bir lezzet... Gramajli tarifleri bende cok seviyorum sonucta cok az sapma oluyor... Condensed milk li tarifinizi de bekliyorum... Tr de artik yok yok.. Yakinda eminim bu urunde raflarda yerini alir... Yaptiginiz sutlaca pismenin son asamasinda ilave ederseniz super bir lezzet yakalamis oluyorsunuz... Bir de kuverturu kucuk parcalara ayirmak icin ozel bir formulunuz var mi? Ben her seferinde mutfagin canina okuyorum...Saglicakla kalin.. Sevgilerimle...OZlem

3/04/2008 09:02:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur harikasın. Hepside süper görünüyor. Sırayla hepsinin tariflerini verirsin değil mi?

3/04/2008 10:59:00 PM  
Blogger IŞILCA TATLAR said...

Zinnur'cuğum,
Böyle uzun sessizliklerinden sonra yine enfes görüntülerle karşılaşmak bizleri çok mutlu ediyor.Hepsi birbirinden güzel, çok emek isteyen, bazıları tanıdık, çok leziz pastalar olmuş.
Ben de renkli makaron çalışmalarıma devam ediyorum. En son sevgililer gününde şimdi adını hatırlamadığım bir bitkinin(rengi bordoydu) yapraklarını kullanarak kremasını böğürtlen sosuyla yaptığım makaronlar da senin dediğin gibi pişince kahverengiye dönüştüler. Ama bu kurutulmuş böğürtlen çok güzel vermiş rengini.En kısa zamanda deneyeceğim.
İkincisi, damalı kurabiyelerini geçen sene denemiştim ama seninkiler gibi düzgün kurabiyeler yapamadığımı hatırlıyorum. Bir kez daha denemekte fayda var.Çünkü çok güzeller.
Üçüncüsü, Ben de ne zamandan beri senin eski tariflerinde gezip elimdeki yoğunlaştırılmış şekerli sütleri kullanmak için tarif arıyordum. Daha çok da Our Patisseri de o tariflerin olduğunu biliyordum. O nedenle en son resmini gördüğüm tatlının da tarifini yazarsan çok sevinirim.

Ellerine sağlık arkadaşım.

Görüşmek üzere der sevgilerimi sunarım.

3/05/2008 01:25:00 AM  
Blogger Begüm said...

Ellerine saglik! Linzer Torte cok orjinal görünüyor, sableler de harika! Daha dogrusu hepsi süper.

3/05/2008 02:05:00 PM  
Blogger zinnur said...

Arzu, Allah tamamina erdirsin, saglik ve afiyetle. Koyulastirilmis sutle yaptigim tatlinin cok benzeri, hatta belki daha guzeli, Ingilizce blogumda var. Chocolatey Raspberry Crumb Bars. Bu resimdekinin Turkcesini de yakinda eklerim.
Sevgiler,

3/05/2008 04:51:00 PM  
Blogger Nukhet said...

Sevgili Zinnur

Tam bir solen olmus son yazin. Hepsinin tarifini bekliyorum ona gore. Ozellikle su tepsi tatlini merak ettim. Bu koyulastirilmis sutleri bulanlarin oldugunu unutma ve lutfen tarifi paylas. Ellerine saglik. Sevgiler

3/05/2008 09:14:00 PM  
Blogger Cafe Gusto said...

Zinnurcuğum merakla tariflerini bekliyoruz.Ama ben en çok kurabiyeleri merak ettim...sevgiler..

3/05/2008 09:39:00 PM  
Blogger munevver said...

Ben de "cetvelli ölçüm gerektiren" kurabiyelein tarifini rica etsem?

Pembe renkli makarona da bayıldım. Burada kurumuş meyve tozu bulabilir miyim bilmiyorum. Aramak lazım. Hibiskusu (nar çiçeği ya da bamya çiçeği de deniyor) elimde ovalayıp denemiştim bir kez. O güzelim renk makaronda hiç etkili olmamıştı. ( Bunu yazmıştım galiba daha önce de.) Sen başarmışsın. ne güzel.

Hepsi ayrı güzel. Eline sağlık.

3/06/2008 04:31:00 AM  
Blogger HADİYE said...

Merhaba Zinnur,

Bende tarifleri en kısa sürede bekliyorum.Ellerine sağlık.

3/06/2008 05:38:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ozlem, istedigin tarifi ekleyecegim. Haklisin, Turkiye'de yok yok artik. Korova kurabiyesini ben de denemek istoyorum ne zamandir. P Herme kurabiyeleri, kurabiye sevmeyen sahsima bile sevdirdi kurabiye yapmayi ve yemeyi.

Cikolata kesme konusuna gelince, bu konuda iyi calisan bir teknigim oldugunu iddia edemem ama yaptigim su. Keskin bir bicakla, kesmeyi istedigim parcayi, blogun uzerinde isaretliyorum. Genellikle koselerden basliyorum bu ise. Sonra bicagi dikine, bu isaret dogrultusunda bloga sapliyorum. Birkac yerinden yapinca, asagi yukari, cizdigim boyutlarda kiriliyor. Cikolata kesmek icin kullandigim tahta bir altligim var. Her zaman kullandigimi, farkli kokular sindigi icin, cikolata kesmek icin kullanmiyorum. Ayrica, altligin nemsiz olmasi oldukca onemli. Bu acidan da, sadece bu is icin kullanilan bir altlik olmasi faydali oluyor. Etrafa sicramasin diyorsan, altligi daha buyuk bir firin tepsisinin icine de koyabilirsin. Ya da altina gazete kagidi vs koyabilirsin. Kestigim parcayi bu altligin uzerine aldiktan sonra, daha kucuk parcalar kesiyorum. Sag elimle bicagi tutarken, sol elimle, hem parcayi yerinde tutup, hem de sag elimdeki bicaga ustten destek vererek kesiyorum. Butun parca boylece kesildikten sonra, bicagin ucunu ustten sol elimle sabitleyip, sag elimle bu merkez etrafinda dondurerek, kestigim cikolata parcalarini daha da ufaltiyorum. Umarim yardimci olmustur.
Sevgiler,

3/06/2008 06:27:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos'cugum, yavas yavas verecegim hepsini. Bazilari var zaten galiba.
Sevgiler,

3/06/2008 06:29:00 AM  
Blogger zinnur said...

Isil'cigim, meyva kurutma isine el atmak istiyorum cidden. Ama acaba mutfak robotlarimiz bunu un ufak edecek kadar guclu mu bilmiyorum. Belki kuruttuktan sonra, mesela pudra sekeri aldiginiz Celal Ustaya ogutturmek mumkun olur. Bu tur kolayliklari var Turkiye'de yasamanin. Bir de Ipek'e danismakta fayda var. O kurutulmus meyva buldugunu yazmisti. Belki toz haldedir. Onumuzdeki gunlerde bu konuda bizi aydinlatacak bir calismasi olacak sanirim.

Makaronlarin renginin solmamasi icin, bir dahaki sefere, etekleninceye kadar normal isida, sonra dusurulmus isida pisirmeyi dusunuyorum. Ya da eteklendikten sonra, rafini degistirecegim. Dedigim gibi, bircok deneme gerekiyor daha.

Koyultulmus sutlu tarifi ilk firsatta ekleyecegim.

Sevgiler,

3/06/2008 06:38:00 AM  
Blogger zinnur said...

Begum, tesekkurler.

3/06/2008 06:38:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nukhet, tesekkurler. Tariflerin hepsini ekleyecegim gibi gorunuyor ama biraz zaman alacak.
Sevgiler,

3/06/2008 06:39:00 AM  
Blogger zinnur said...

Serpil, benim de ilk yazmak istedigim tarif o zaten.
Sevgiler,

3/06/2008 06:40:00 AM  
Blogger zinnur said...

Munevver'cigim, ilk o tarif geliyor ama yine de haftasonundan once ekleyebilir miyim bilmiyorum.

Makaronlara gelince, Amerika'da yasamanin kolayliklari var. Kurutulmus meyvalarin tozlarinin Internetten almak mumkun. Yoksa beceremezdim kolay kolay. Yine de rengi muhafaza etmekle ilgili sorunlarim var. Isil'a yazdigim gibi, Ipek bu konuyu arastiriyor. Onun aldigi sonuclar hepimizi aydinlatacak diye seviniyorum. Biliyorsundur, kendisi Sofra'da yaziyor.

Sevgiler,

3/06/2008 06:43:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hadiye, yazacagim ama biraz vakit alacak hepsini tamamlamam.
Sevgiler,

3/06/2008 06:45:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hizli cevabiniz icin tesekkurler:)...Size harika bir kucuk brownie tarifi gonderiyorum mesaji yayinlamazsanizda olur...63 gr kakao 236 gr sicak su 3yumurta vanilya 235 gr un 300gr seker 2tsp kabartmat 5 gr tuz 100 gr siviyag uzerine (chocochips ve creamcheese li frosting evde yapiyorum)
180 c.. sicak suda kakao erit bekle.
1/4 sukakao ya siviyagi mixerle karistir
3/4 sukakao ya yumurtalari kir hepsini mixerin en yuksek hizinda cok iyi cirp kurulari elkten gecir ve 3 seferde ekle..yagli karisimi azar azar ilave et...12 lik muffin kaliplara cok doldurmuyorum iki uc isirista bitsin..uzerine her birine 5 6 chips ilave ediyorum. Cok muffin denedim ama bu kadar eti browniye benzeyen ve lezzetlisni yemedim frostingle cupcake de super oluyor afiyet olsun.HAngi blogdan aldigimi ise bilmiyorum ama sahibi var uzaklarda biryerde saglicakla kalin..:)OZlem

3/06/2008 07:50:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Selam Zinnur,

Resimler yine harika görünüyor.
En çok Linzer Torte ilgimi çekti.
Sacher Torte de güzel midir bilmem, ama kabartma tozuyla yapılmayan kek tarifleri bana çok uzak olduğu için yani yumurta aklarını söndürmemeyi beceremediğim için deneyeceğimi pek sanmıyorum. Belki biraz garip olacak ama, merakımı bir parça gidermek için, bu sitede senin yaptığın “anne keki” tarifini kakaolu olarak yapıp, arasına kayısı marmeladı koyarak ve üzerine de çikolatalı sos dökerek denerim belki. Tabii alakasız bir şey olur belki ama benim için yeterli. Eh, senin gibi usta olamadığım için ancak bu kadarını yapabilirim herhalde. Bu sebeple makaron yapabileceğimi de sanmadığım için, amaretti kurabiyeleriyle yetiniyorum ancak.
Koyulaştırılmış süt için de şu link var:

http://southernfood.about.com/cs/candyrecipes/ht/sweet_condensed.htm

İngilizce bilmeyenler için de hemen yazıyorum:

½ bardak kaynar suyu blendıra koyun.
1 bardak yağsız süttozunu ekleyin.
2/3 bardak şeker ilave edin.
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyin.
Birkaç damla vanilya ilave ettikten sonra hepsini 30 saniye kadar karıştırın.

Bu tarif, 1 kutu (14 oz.) yani ortalama 400 gr. kadar yapıyormuş.

Sevgiler…A. Leyla

3/06/2008 10:48:00 AM  
Blogger Nilay Cinisli said...

Zinnurcuğum,
Hayranım tüm yaptıklarına ve aynı zamanda resimlerine..ellerine sağlık canım..kucak dolusu sevgiler

3/06/2008 10:45:00 PM  
Blogger MMO said...

Zinnur'cuğum,
Yakın bir arkadaşım senin macaron tarifinden esinlenerek antep fıstıklı macaronlar yapmış. Kendisinin blogu olmadığı için yayınlamak da bana düştü. :)
Tarifin o kadar iyiymiş ki, ilk defa yapmasına rağmen muhteşem olmuştu. Dolayısıyla senin de ellerine sağlık diyorum. :)
Sevgiler..

3/07/2008 05:10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur'cuğum yazmayalı uzun zaman oldu ama sık sık sayfana bakmayı sürdürüyorum. 5 kg'luk çikolatanın arkasından Rana'nın gülümseyen yüzünü gördüğüm fotoğraftan sonra hep bol çikolatalı pasta tariflerini beklemeye başladım:)
Eeee ne yapalım bizi kötü alıştırdın Ustam!..
Sevgilerimi gönderiyorum.
Leyla

3/07/2008 11:33:00 AM  
Blogger serinmavi said...

Eline sağlık canım,hepsi de harika görünüyorlar.....Selamlar....

3/07/2008 03:07:00 PM  
Blogger Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

AMAN ALLAHIMMM AMAN ALLAHIMMMM.... NE DENİRKİ HARİKA... ELLERİNE SAĞLIK ZİNNUR...SICACIK SEVGİLER...

3/08/2008 12:51:00 PM  
Blogger NiNo said...

hepsi birbiriden guzel masallah ellerine saglik


yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/

3/08/2008 01:58:00 PM  
Blogger ebruli pastalar said...

Zinnur Merhaba,
Tatlıların her zamanki gibi mükemmel, ellerine sağlık. En kısa zamanda tariflerini bekliyoruz.
Bu arada 02.02.08 tarihli postumda yer alan milyoner dilimlerinin yapımında kullanılan karamel sos yapımı için yoğunlaştırılmış süte ihtiyacım olduğunu gördüğümde, alternatif çözümler araştırmıştım. Türkiye'de marketlerde bu ürün maalesef satılmıyor.Kısa bir araştırma yaptım ve Eker firmasının yoğunlaştırılmış süt ürettiğini ama sadece kendi ihtiyaçları için kullandıklarını ve satışa sunmadıklarını öğrendim. Bu durumda iş başa düştü yine ve kimyager olarak alternatifini araştırdım. Teknik olarak evde yapımı zor. Çünkü süt önce içerisindeki mikroorganizmaların ölmesi ve Albümin'in ayrılması için 85-100 derecede 10-25 dakika boyunca ısıtılıyor. Daha sonra da düşük basınç altında ve 40-80 derecede yoğunlaştırılıyor. Daha sonra ambalajlanıp, sterilize ediliyor. Böylece uzun süre dayanıyor.
Ben de malzemeyi hemen kullanacağım için; boza kıvamında olacak şekilde, yağsız süt tozunu su ile karıştırdım. Göz kararı yaptığım için tam ölçülerini bilmiyorum ama yaklaşık olarak bir bardak su ile bir buçuk bardak süt tozunu karıştırdım. Zaten karamelin temel hammaddelerinden biri de şeker olduğu için şeker ilave etmedim. Ancak yurt dşında yoğunlaştırılmış süt; condensed milk (şekersiz) veya sweetened condensed milk (şekerli) olarak satılıyor. Şekerli olanın kıvamı, şekersiz olana göre daha yoğun.
Göz kararı yaptığım bu alternatif tarif benim işimi gördü açıkcası.
O nedenle, tarifini yayınlarsan denemek isterim.
Sevgiler..

3/08/2008 02:00:00 PM  
Blogger emineninemekleri said...

Zinnurcum, canim bunlar ne muhtesem seyler böyle. Offfffffffffff offffffffffff gecenin bi vakti ve bu pastalar. Icim eriyor resmen. Ellerine saglik canim...........

Kocaman öpüyorummmmmmmmmmmm

Emine

3/08/2008 03:41:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ozlem, tarifin icin tesekkurler.

3/09/2008 10:44:00 AM  
Blogger zinnur said...

Leyla, acikcasi ben de hile yaptim Sacher torte konusunda. Cenuaz kekler kendi basina pek bir seye benzemiyorlar malum. Elimdeki Sacher torte tariflerinde, cikolatali cenuaz katlari sadece aralarina kayisi marmeladi ve uzerlerine cikolatali glazurle sunuluyorlardi. Hatta tariflerin kimisinde Sacher torte icin "kuru oluyor, her lokmasi, krem santiye banilip yenmeli" filan gibi yorumlar vardi. Ben kendiminkini surupla islattim, arasina ise kuru kayisidan daha zengin bir dolgu hazirladim. Ancak birseye benzedi, yine de yedigim en guzel cikolatali pasta olmaktan cook uzakti. Bu arada cenuaz kekler konusunda ben de kendime yuzde yuz guvenemiyorum dogrusu, ara sira cuvalladigim oluyor. Galiba is yumurta aki kopugunde gercekten, malum makaronlar da yumurta aki kopuguyle yapilan nazli seyler.

Verdigin link ve tarif icin cok tesekkurler.
Sevgiler,

3/09/2008 10:58:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nilay, cok tesekkur ederim, cok naziksin.

3/09/2008 10:59:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili zinnur ben almanya'dan $ahver, koyulastirilmis sütle ilgili cagrini gördüm ve yine internetten senin icin bu tarifi buldum. Tepsi tatlisinin tarifini merakla bekliyorum...
Consended Milk/ Sweetened Consensed Milk

Bazi tariflerde gecer kek vs.
Evde yapimi:

1 cup cok iyi kaynamis su
1/4 cup margarin
2 cups toz seker
4 cups dusuk kalorili (sismanlatmayan) sut tozu

Kaynamis suyu blendir veya robota koyun seker ve margarini icine ekleyip iyice cekin.Ardindan sut tozunu 1'er cup, 1'er cup olmak uzere bir kerede dokup herdoktugunuz 1 cup sut tozunu iyice yedirdikten sonra digerini bir krede dokerek cekmeye devam edin.

Cam kavanozda dolapta muhafaza edebilirsiniz.

3/10/2008 05:15:00 AM  
Blogger Oya Kayacan said...

Zinnur'cuğum haftada sekiz tatlı deyince sen önce yüzüm buruştu iyice, sonra da attığım kahkahalardan karnım acıdı. Ben de kırk yılda bir, bir tane cheesecake yaptım; iki günümü aldı ;~) Kendi formüllerimi bulup uyguladım tabii, öyle pofuduk filan olamadı ama tadı ve sertliği çok iyi...

3/10/2008 06:52:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tombuk, arkadasina da sana da tesekkur ederim. Makaronlarinizi gordum, ellerine saglik arkadasinin, gayet guzel olmus. Yayilma problemi icin ilk etapta isiyi fazla tutup, eteklendikten sonra biraz dusurebilir bir dahaki deneme icin. Tereyagli dolgular egir oluyor, evet, ama sut kremalilar da bekledikce su salip, makaronlari yumusatiyorlar. O bakimdan tercih ediyoruz. Belki arkadasinin isine yarar bir dahaki deneme icin.

Ikinize de sevgiler,

3/11/2008 10:32:00 AM  
Blogger zinnur said...

Leyla, cikolatami kullanmaga basladim, hatta haftasonu 3 tane tart birden yaptim ama o tatlinin tarifini daha once verdigimden, biraz da telastan resimleyemedim. Tatlilar siparisti, yani cikolata blokum bana ugurlu geldi. Eger siparislerin devami gelirse, dusundugumden cabuk (ve az cesitle) bitebilir.
Sevgiler,

3/11/2008 10:36:00 AM  
Blogger zinnur said...

Serinmavi, Aysel ve Nino, yorumlariniz icin tesekkurler.

3/11/2008 10:37:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ebru, cok tesekkur ederim ayrintili olarak verdigin bilgi icin. Bu sut urununun nasil yapildigini epey merak ediyordum. Ben de arastirdigimda, senin yaptigina benzer tarifler buldum koyultulmus sut yerine kullanmak icin. Birkac arkadas da yorumlarda benzer tarif verdiler. Umarim bunlar tarifini verecegim tatlida tatmin edici sonuc almak icin yeterli olacaktir.
Sevgiler,

3/11/2008 10:42:00 AM  
Blogger zinnur said...

Emine, keske ikram edebilsem..

3/11/2008 10:44:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sahver, cok tesekkur ederim. Yorumcu arkadaslar sayesinde, birkac tane koyultulmus sut alternatifi tarifimiz birden oldu. Hepsinde ana maddeler sut tozu, seker, su ve tereyagi gibi gorunuyor. Burda koyultulmus sut kolaylikla bulunuyor gerci, ama ben de meraktan denemeyi dusunmuyor degilim.
Sevgiler,

3/11/2008 10:48:00 AM  
Blogger zinnur said...

Oya, dun gordum cheesecake ini. Gorunce de, iste Oya durur durur, sonra boylesini yapar dedim. Cok hosuma gitti bu sentez. Fuzyon mutfagi dedikleri bu oluyor, degil mi?
Sevgiler,

3/11/2008 10:52:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur bende bir kere sacher yapmıştım. Süslemesi çok güzel olmuştu hatta yanılmıyorsam sana resmini de göndermiştim ama tadı beni de hayal kırıklığına uğratmıştı. Kupkuru bir kek olmuştu. O kadar ünlü olduğu için ben heralde yapamadım diye düşünmüştüm. Senin de beğenmemen içimi rahatlattı. Demek hata bende değilmiş ;-)

3/12/2008 02:31:00 AM  
Blogger pelince said...

Uzun uzun baktım sayfana,allahım neler yapmışsın yine.Hepsi birbirinden harika gözüküyor.
Ne denirki ellerine kollarına sağlık...

Sevgilerimle

3/13/2008 10:02:00 AM  
Blogger Sndrfknella said...

Hem Sacher Torte'yi (Viyana Cafe Sacher'de)hem de Linzer Torte'yi yerinde yemiş biri olarak Linzer Torte'yi özellikle kahve yanına çok yakıştırdım. Sacher konusundaysa, tabii ki damak zevki kişiden kişiye değişiklik gösterir, size kesinlikle katılıyorum. Orijinali yanında bol krem şanti ile servis ediliyordu. Üzerindeki çikolatalı yoğun kaplama (glazür müydü?) neredeyse şeker hamuru kalınlığı ve yoğunluğunda olup ekşimsi değişik bir tadı vardı. Sonuç olarak, adında niye bu kadar çok bahsedildiğini anlamakta güçlük çektiğim, sevmek bir kenara iki çatal aldıktan sonra yemeyi bıraktığım bir pasta oldu. Belki de Demel ve Sacher pastaneleri arasındaki çekişme ününe ün katmıştır bu "over-rated" pastanın. Bana kalsa her gün mutlaka en az bir dilim Schokomousse Torte yerim Oberlaa'da :) Çok uzun oldu, ama hassas noktalarımdan biri bu Sacher Torte :))

Sevgiler,

4/05/2008 12:06:00 PM  
Blogger seva said...

mrb. ben yabanciyim. sitenizi devamli izliyorum. cok seviyorum.tepsi tatlisinin tarifini sizden rica etmek aistiyorum. cok qözel qörüküyo.bizde koyulaşdirilmiş süt var. tşk ederim. saolun.

5/15/2008 04:31:00 AM  

Post a Comment

<< Home