Monday, January 28, 2008

Neye Niyet, Neye Kismet Pastasi

Tatli Zevk'i yaptiktan sonra, benden once bircok blogcunun basina gelen, benim de basima geldi: elimdeki Pierre Herme kitaplarinda denenmemis tarif birakmamak gibi bir fantazi gelistirdim. Ilk olarak, Chocolate Desserts kitabindaki Pave (Kaldirim Tasi) adli pastayi gozume kestirdim. Pierre Herme, meshur Laduree cay salonunda calisirken yaptigi bu pastayi, o semtin (Faubourg Saint-Honore) kaldirim taslarina ithaf etmis.

Ben boyle karamelli cikolatadan hayaller kuradurayim, buzdolabimin dile getirdigi gercek oldukca farkliydi. Mevsimin son kestanelerinden yaptigim ve bugun yarin kullanirim dusuncesiyle dondurmadigim bir posetlik puremle, makaron denemelerimden aciga cikan yumurta sarilarim, epeydir boyunlari bukuk, kullanilmayi bekliyorlardi. Durum boyle olunca, kayisi kestaneye, karamel kahveye donustu ve eldeki malzemeyle bu pastayi yapiverdim. Bir yandan da, ortaya cikan pastanin, tadini degilse bile, goruntusunu Pave'ye benzeterek kendimi avuttum. Pasta gayet guzel oldu, hele kestaneli kremasi cok lezzetliydi. Isbati iste bu yandaki resim... Ama Pave ile gorulmemis bir hesabimiz var hala, onumuzdeki gunlerde, gercegini yapmayi cok istiyorum.


Bu pasta icin, her zamanki pandispanyami yapip, 4 esit parcaya boldum. Aralarini evdeki Kafkas kestane sekerlerinin surubu ve kahveli surupla islattim. Kahveli surup icin 1/4 bardak seker, 1/4 bardak su ve 1/2 yemek kasigi kahve granulunu birlikte kaynama noktasina getirdim ve karistirarak, kahve granullerinin erimesini sagladim. Tek basina tattigimda kahvesi fazla geldi ama pastaya tam kararinca bir kahve tadi ve aromasi verdi.

Dolgu olarak burdaki kestaneli kremayi kullandim. (Farkli olarak ordaki olculeri 1 1/2 defa cogaltarak yaptim, ama kremanin daha koyu olmasi icin sut kremasini 1 1/2 bardak yerine 1 bardaktan azicik daha fazla koydum. Bu miktar kat aralarinda dolgu olmak ve pastanin uzerini ince bir sekilde sivamak icin biraz fazlaydi aslinda, ama Rana'nin da cabasiyla cok az bir sey artti. Sizde kalan kremalari bitirme konusunda Rana kadar gayretli elemanlar yoksa, cogaltmak yerine orijinal olculerde deneyebilirsiniz.)

Kremanin uzerine kestane sekerlemesi parcalari koydum. Guzel gorunuslu bir tane sekerlemeyi susleme icin ayirdim. Bu sekilde pasta katlarini tamamladiktan sonra, kalan surupla pastanin uzerini islattim ve kremayla ince bir kat sivadim. Bu halinde sogumaya aldim.

Ustundeki krema soguyup, sertlestikten sonra, (150 g cikolata ve 1/2 bardak krema ile yaptigim) cikolatali glazurle kapladim. Kenarlari bir catal yardimiyla cizerek, Pave'ye ozgu goruntuyu verdim. Son olarak pastanin uzerini tek bir kestane sekerlemesi ve piriltili toz ile susledim.

Resimlerin yaniltmamasi icin son bir not duseyim: Pandispanyami 4 e bolerek yaptigim pasta, resimlerde gorunenden daha uzundu aslinda. Glazurlemeden once, pastanin dortte birini kesip ayirdim. Sadece kalan buyuk parcayi glazurledim. Glazurlenmemis pastada kestane tadi, cikolatayla yarismadigi icin, daha belirgin oldu. Ama cikolata delisi oldugum icin ben glazurlenmis halini daha cok begendim. Sonucta eger tum pastayi glazurleyecekseniz, verdigim olcuden biraz daha fazla cikolatali glazur hazirlamaniz gerekecektir.


53 Comments:

Blogger Hülya said...

Sizi hayranlıkla takip ediyorum.Ve çok da başarılı buluyorum aktarımlarınızı.
Teşekkürler...

1/29/2008 11:16:00 AM  
Blogger ufukmutfakta said...

İzlemeye doyulamayacak güzellikte...

1/29/2008 01:08:00 PM  
Blogger IŞILCA TATLAR said...

Zinnur'cuğum,
Tatlı Zevk'ten sonra biraz moral buldum. Gerçi glazür konusunda da biraz sıkıntılarım olsa da yapabileceğim bir tarif gibi geldi. Yine çok güzel, enfes bir pasta. Çikolata ve kestane ikilisine Rana'nın da dayanamamasını çok iyi anlıyorum. Ben bu tür pastaları yaparken kremalarının yetebilmesi ve pastanın selameti açısından çocukları mutfaktan uzaklaştırıyorum.

Ellerine sağlık arkadaşım.

Sevgilerimle,

1/29/2008 03:54:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Gene harika bir iş çıkarmışsın. Senin gibi olabilmeyi çok isterdim.

1/29/2008 11:48:00 PM  
Blogger yemek said...

Şanslı kaldırım taşları, kaç mutfağa girdi şekilleriyle.:)
Ellerine sağlık Zinnuri tadını tahmin bile edmiyorum ama çok güzel olmalı.

1/30/2008 02:11:00 AM  
Blogger Burçin'in Denemeleri said...

Çok lezzetli bir görüntü çokkkk !

1/30/2008 04:31:00 AM  
Blogger Hatice said...

harika görünüyor Zinnur, ellerine sağlık. Ben de senin bu kestaneli kremanı kullanarak bir pasta yaptım geçenlerde(tarifi yakında ekleyeceğim), pandispanyayı ıslatmak için şekerini karamelleştirerek hazırladığım şurubu kullandım. 22 cmlik bir kek kullanmıştım, kreması biraz az oldu, bol kremayla daha da lezzetli olacağını düşünüyorum. paylaşımların için çok teşekkürler...
sevgiler...

1/30/2008 11:15:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hulya, tesekkur ederim. Cok naziksin.

1/30/2008 04:46:00 PM  
Blogger zinnur said...

Hulya, tesekkur ederim. Cok naziksin.

1/30/2008 04:46:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ufuk'cugum, goruntusu benim de hosuma gitti, ama asil Herme'nin tarifindeki karamelli ganasi yapmak icin cok sabirsizlaniyorum. O zaman yemege de doyulmayacak herhalde :)
Sevgiler,

1/30/2008 04:50:00 PM  
Blogger zinnur said...

Isil'cigim, uydurma pastalarimdan her zaman memnun kalmiyorum ama bu ikili gayet iyi oldu, yani kahve ve kestane birbirine cok yakisti. (Epeydir kestaneyi yesil cayla esliyordum, boylelikle kahvenin de hatiri kalmamis oldu.) Boyle yazarak, kendime malettim tarifi, ama aslinda kestaneli krema bir kitaptan alinma. Gercekten lezzetli oluyor, denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler,

1/30/2008 04:56:00 PM  
Blogger zinnur said...

Fatos'cugum, mutfakta cok becerikli oldugundan hic mi hic kuskum yok. Nezaketinin bir gostergesi olarak kabul ediyorum yorumunu.
Sevgiler,

1/30/2008 05:05:00 PM  
Blogger zinnur said...

Lavantin, kaldirim taslarina bakip da bir pasta hayal eden, bu pastayi yapan ve ustelik dunyanin dort bir yaninda meshur eden kisi sanatcidir ancak, degil mi? Dedigin gibi, bir cok mutfaga girdi bu pasta Pierre Herme sayesinde. Benim pastam Piere'in tarifiyle yapilmamisti, sadece goruntusu beniyordu ona. Ama uydurma olmasina ragmen, tadi guzel olmustu. Ara sira attiklarim, tutuyor boyle iste :)
Sevgiler,

1/30/2008 05:09:00 PM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler, Burcin'cigim,

1/30/2008 05:10:00 PM  
Blogger zinnur said...

Hatice'cigim, guzel bir krema bu, oyle degil mi? Karamelli suruba da cok yakismistir, eminim ki. Ellerine saglik diyor ve tarifini sabirsizlikla bekliyorum.
Sevgiler,

1/30/2008 05:15:00 PM  
Blogger meleginmarifetleri said...

zinnur harika pastalar yapıyorsun bayılıyorum senin pastalarına ellerine kollarına sağlık diyorum inşallah bende yapabilirim senin pastalardan sevgilerimi gönderiyorum bayy

1/31/2008 12:10:00 AM  
Blogger Ferah Gülşen said...

Zinnur'cuğum iyi ki niyet şaşmışda bu pasta çıkmış ortaya. Diğerinide bakliyoruz sabırsızlıkla. Ellerine sağlık.

1/31/2008 01:02:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhaba zinnur hanım
gerçekten çok becerikli bir kişisiniz ve paylaşmayı çok seviyorsunuz bu gerçekten çok güzel ben sizin tariflerinizle pasta ve makaron yaptım gerçekten çok başarılı oldum yiyen herkez çok beğendi makaronlarım sizin kadar güzel olmasada yiyenler çok beğendi zinnur hanım benim yiğenim geldi hatay dan ve ona güzel bir kestaneli pasta yapmak istiyorum evde bütün malzemelerimde var ama ben bu enson not olarak yazdığınız kısımdan anlamadım yani siz bu pastayı 3 katlımı yaptınız
bana bilgi verirseniz çok sevinirim
size tatlı günler diliyorum

1/31/2008 06:33:00 AM  
Blogger zinnur said...

Melek, cok tesekkur ederim. Ben de selam ve sevgilerimi yolluyorum sana.

1/31/2008 07:01:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ferah, evet, diger uydurduklarima kiyasla cok lezzetli oldu diyebilirim. Bunu biraz da kestanenin mucizesine bagliyorum, icine girip de guzellestirmedigi tatli yok. Diger pasta da programda, yaparim niyetiyle malzemesini almistim cunku. Ama arka arkaya ayni gorunuslu iki pasta olmasin diye belki onu farkli suslerim.
Sevgiler,

1/31/2008 07:07:00 AM  
Blogger zinnur said...

Isimsiz yorumcum, Bizim Pastane tariflerinden faydalandiginiz ve memnun kaldiginiz icin sevindim. Bu arada, aciklayici olmasini istedigim notum, daha cok akil karistirici olmus maalesef. Pastayi uc katli yapmadim. Sadece ilk basta daha uzun bir dortgen pastaydi. Ben onu ikiye bolerek, kucuk bir kare pasta ve daha kisa bir dortgen pasta elde ettim. Kare pastayi glazur koymadan yedik. Dortgen olanini ise cikolatali glazurle kapladim ve resimlerini gordugunuz pastaya donusturdum. Her iki pasta da, 4 pandispanya katmani ve aralarinda kestaneli kremadan olusuyordu. Umarim daha acik olmustur.
Sevgiler,

1/31/2008 07:13:00 AM  
Blogger Pasta Saati said...

Kestana ve çikolata...Yine çok güzel bir pasta çıkmış ortaya. Deneyeceğim...Ellerinize sağlık.

2/01/2008 01:03:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

SEVGİLİ ZİNNUR HANIM
BİLGİLENDİRME İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
TARİFİ BU HAFTA SONU DENEYECEĞİM SONUCUNU SİZE YAZARIM YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
İSTANBULDAN ÇİĞDEM

2/01/2008 02:09:00 AM  
Blogger zinnur said...

Gaye, bence de kestane ve cikolata birlesince, sonuc nerdeyse garantili oluyor. Bu pastada bir de kahve vardi, ve bu ikiliye o da yakisti.
Sevgiler,

2/01/2008 07:35:00 AM  
Blogger zinnur said...

Cigdem, umarim memnun kalirsiniz. Sevgiler,

2/01/2008 07:35:00 AM  
Blogger İlker Ergin said...

ayy.insan bu güzelliğe bakmaktan yiyemez yahu.ama ben çikolata canavarı olarak bir yerim ki sormayın.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

2/01/2008 11:59:00 PM  
Blogger Cafe Gusto said...

Zinnurcuğum sen ne yaparsan güzel oluyor.Ben malzemede değişiklik yapacak kadar kendimi cesur hissetmiyorum.Belki zamanla uzmanlaşırım.Ellerine sağlık..

2/02/2008 01:43:00 AM  
Blogger Reyhan said...

Yine çok güzel bir pasta yapmışsınız Zinnur hanım, ellerinize sağlık.Kakaolu pandispanyanızı denemiştim, sade pandispanyanızı da ne zamandır denemek istiyorum.Şimdiye kadar hep yumurta, şeker ve unla yapılan sade pandispanyayı kullandım,sizinkini çok merak ediyorum.Dokusu çok güzel görünüyor.
Sevgiler,

2/03/2008 03:04:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bana bu çikolata diyarından kısmet olur mu acaba?Ellerine sağlık süperrr

2/04/2008 02:31:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ilker, bir baska cikolata canavari da benim, tanistigimiza memnun oldum.
Sevgiler,

2/05/2008 08:46:00 AM  
Blogger zinnur said...

Serpil, benim yaptigim degisiklikler de cogunlukla basit seyler. Oyle yapiyi sarsacak cinsten koklu degisiklikler yaptigimda, cogu zaman sonuc husran oluyor. Yine de ara sira karsilasilan hos surprizler icin, denemeler yapmaga deger.
Sevgiler,

2/05/2008 08:49:00 AM  
Blogger zinnur said...

Reyhan, sade pandispanyam bir cesit sunger keki. Senin yaptigini soyledigin de sanirim oyle. Yalniz, bunda farkli olarak kabartma tozu da var. Yani olur da isler yolunda gitmezse, kabartma tozu durumu kurtarabiliyor. Yine de, basarisi yumurtalarin guzel cirpilmasina bagli olan bir cok sunger kek gibi, bu pandispanya da, parametrelerdeki ufak degisikliklerle oldukca farkli sonuclar verebiliyor. Artik elim ogrendi bu tarifi, cogunlukla ayni sonucu alabiliyorum, ama basta pandispanyamin ince oldugu, dibinde sungerimsi doku olustugu, un topaklarinin karismadan kaldigi durumlar yasamistim. Sunger kek yapmaga aliskinsan, denemeni tavsiye ederim yine de; hem lezzetli, hem de suruplarla kullanmaya uygun dokuda bir pandispanya cunku.
Sevgiler,

2/05/2008 08:58:00 AM  
Blogger zinnur said...

Ball Kabak, tesekkurler. Bizim Pastane ziyaretcilerine resimden baska bir sey ikram edemiyor ne yazik ki. Cikolata deryalarina yelken acmak isi size dusuyor ister istemez. Simdiden kolay gelsin.
Sevgiler,

2/05/2008 09:04:00 AM  
Blogger Reyhan said...

Zinnur hanım, kabartma tozsuz sunger keki bir kez denedim ben de,sizin verdiğiniz liklerden birindekiydi sanırım.Sunger kek'den ziyade lastik kek oldu benimkisi:)Kabartmayı başaramadım yani.Zaten henüz kabartma tozu ile istikrarlı bir şekilde kabaran pandispanyalar yapamazken ,sunger kek'imin kabarması hayaldi:)Sade pandispanya derken kastettiğim kabartma tozu değil de, yağ,süt v.s içermiyor olmasıydı.Bunların lezzet katacağını düşünüyorum,kendi pandispanyamı kabarmış olsa da pek lezzetli bulmuyorum çünki.denediğim zaman sonucu bildiririm size
Sağlıkla kalın..

2/05/2008 01:30:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

tarif çok güzel gözüküyor gel beni ye diyor yani...

2/07/2008 03:42:00 AM  
Blogger NiNo said...

merhaba
harika tariflerinizin takipcilerinden biriyim bugun bir konuda yardim istemistim burcinden ancak kendisinede siz yardimci olmussunuz sanirim acaba varktiniz varsa iconlari bloggera nasil yerlestirebilecegimi banada anlatabilirmisiniz sevgiler
nihanaydinkoc@gmail.com

2/11/2008 03:12:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,

Bu pastayla ilgili değil ama sana birşey sormak istiyorum. Uzun zamandır agar agar arıyordum. Sonunda abim Ankarada bir toptancıdan bulmuş. 1 kg.lık pakette. Almış. Ancak agar agar olduğunu söylemelerine rağmen üzerinde jöle tozu yazıyor. Sanırım abimi kandırmışlar. Sencede öylemi? http://www.katsan.com.tr/_urun.asp?id=330&idx=140 Bu adresteki ürün. Bir bakıp fikrini söylersen çok sevinirim.

2/11/2008 05:27:00 AM  
Blogger emineninemekleri said...

Merhaba Zinnur
Sizin pastalar bayiliyorum.... Ellerinise saglik canim. Yine muhtesem görünüyor pastanis.

Görüsmek umuduyla...
Emine

2/11/2008 06:50:00 AM  
Blogger zinnur said...

Yurt Disi Egitim, tesekkurler

2/11/2008 07:47:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nino, bugun sana mail atarim konuyla ilgili.
Sevgiler,

2/11/2008 07:48:00 AM  
Blogger zinnur said...

Fatos, bana da agar degil gibi geliyor ama bitkisel jelatinler bazen agardan daha iyi calisiyor. Bende agarin toz degil de, pul halinde olani var. Puruzsuzce eritmeyi bir turlu basaramadim. Hep dokuyu (hatta tadi) etkiliyor gibi geliyor bana. Bitkisel jelatin burda her yerde bulunmuyor, bulsam agar agara tercih edip alacagim.
Sevgiler,

2/11/2008 07:51:00 AM  
Blogger NiNo said...

gercekten mi cok tesekkur ederim cok sevindim :) sagolun varolun alkisssssssss :DD

2/11/2008 09:06:00 AM  
Blogger ilker'in mutfagi said...

merhaba,yeni bebek şekeri sipariş blogum www.elaseker.blogspot.com a beklerim.sevgiler.

2/11/2008 09:19:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tekrar merhaba Zinnur,

Cevabın için teşekkür ederim ama tam anlayamadım. Sence benim aldığım bitkisel jelatin mi?Öyleyse sorun yok sanırım. Ama jöle tozu yazınca üzerinde daha farklı birşey gibi algıladım.

2/12/2008 06:10:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Fatos, dun bitkisel kelimesini gorunce, hemen benim kullandigim (Kojel marka) bitkisel jelatin tozlardan oldugunu dusunmustum. Senin ikinci yorumun uzerine bir daha dikkatlice okudum. Haklisin, bu urun bitkisel jelatin degil, pastalarin uzerindeki parlak kati yapmaya yariyor. Mesela su resimde goruldugu gibi. Galibe Dr Oetker'in de benzer bir urunu vardi. Daha ziyade misir nisastasi ile yapiliyor bunlar, jelatin icerdigini zannetmiyorum ama yine de malzeme listesi varsa bir bakmakta yarar var.

Iyi ki bir daha sordun. Yanlis cevabimla seni yaniltip, malzeme ve emeginin ziyan olmasina neden olsaydim, cok uzulurdum.

Sevgiler,

2/12/2008 06:35:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

İlgin ve cevabın için çok teşekkür ederim.

2/12/2008 07:28:00 AM  
Blogger Reyhan said...

Bu güzel pastanızı da denedim sonunda,Zinnur hanım.Glazürüm kenarları kaplamaya zar zor yettiğinden,çatalla çizemedim,pave olmadı benimkisi:) Belirttiğiniz gibi, glazür iktarını arttırmak gerekecek. Onun dışında çok güzel oldu.Pandispanyanızı çok beğendim,yumuşacık ve lezzetli.Yalnız,tepsim sizinkinden biraz küçük olduğu halde katların kalınlığı sizinkiler kadar oldu,biraz daha kabarması gerekirdi sanıyorum.Bundan böyle hep kullanırım bu pandispanyayı.Bu arada,bir süredir sessizce makaronlarınızı denemekteyim:) İlk çikolatalıyı denemiştm,eteklendiler fakat kıvamı çok koyu olduğu için tüm sıkma izleri üzerindeydi.İkinci denememde daha cıvık tuttum kıvamını bu kez de çatladılar.Üçüncüde doğru kıvamı yakaladım çok güzel oldular.Geçen gün de fıstıklıyı denedim yayılmalarından korkuyordum ama çok güzel eteklendiler pek sevindim:) Yalnız 175 derece de 10 dakika fazla geldi fıstıklılara, pembeleşip güzelim yeşilliklerini kaybettiler.İkinci tepsiyi 8 dakika tuttum daha iyiydi renkleri ama yine de kenarlarında hafif pembelik vardı bazılarının.Acaba fıstıklıları yaparken ısıyı daha mı düşük tutsam? Bu kez de yayılmalarından korkuyorum. Son olarak ,bu küçük sevimli kurabiyecikleri bana kazandırdığınız için teşekkür etmek istiyorum Zinnur hanım, sevgiler.

2/12/2008 08:13:00 AM  
Blogger zinnur said...

Reyhan, pandispanyayi begendigine cok sevindim. Kabarma olayi, kismen kabartma tozuyla, kismen de yumurtalari sondurmemekle ilgili bu pandispanyada. Oncelikle, yumurtali karisimin iyice yogun bir hal almasi ve hacim kazanmis olmasi sart. Sonra unu 3 partide ve eleyerek koymak faydali oluyor. Ilk iki karistirmada butun unlar karismali diye ugrasma. Cogu karistiktan sonra, kalan az miktarda karismamisi, bir sonraki un eklemende halledebilirsin. Bir de karistirirken, bu isi mumkun oldugunca nazik ve yumusak hareketlerle yapmaga calis. Kabartma tozunun suresinin gecmediginden emin olmak da onemli. Bunlara dikkat edersen, sanirim daha cok kabaracaktir. (Bunlari yaziyorum, ama gecenlerde ben de yamyassi bir kakaolu sunger kek yaptim, oluyor bazen.)

Makaronlara gelince, ayni konuyu ben de arastiriyorum. Ama daha istikrarli mukemmel sonuclar almaktan uzagim. Macali makaron yaparken, rengi kaybetmemek icin, isiyi azaltip, pisirme suresini uzatmayi denedim. Makaronlarin etek kisimlari iyice yayildi. Yani bu iyi bir cozum olmadi benim icin. Ama bu isler firindan firina da degisiyor, onun icin sen boyle yapmayi deneyebilirsin birkac makaronla. Bu calismazsa, asagida yazacagim senaryoya gecersin. Benim yeni firinda, en azindan basta isinin normal olmasi gerekiyor, arzu ettigimiz makaron goruntusu icin. Gezdigim bazi bloglardan edindigim kanaat su: Basta normal isi ile pisiriliyor, etek verdikten sonra, isi dusurulup, pisirme isi tamamlaniyor. Biraz eziyetli bir surec tabii ki. Onun icin iyisi mi, makaronlari birkac tepside azar azar yapip, farkli isilarda denemek. Bakalim ne olacak? Sonuclardan haberdar edersen sevinirim.

Kolay gelsin simdiden.

2/13/2008 04:46:00 AM  
Blogger zinnur said...

Reyhan, youtube'da sunger kek deyince karsima ilk cikan vidyo klibini oldukca aciklayici buldum. Bir bak istersen. Kivamlar ve karistirma teknigi konusunda sana fikir verir. Burda benim anlattigim sekle ek olarak tereyagini eklerken, kek hamuruyla karistirarak koymus ki, artik ben de bazen oyle yapiyorum. Tereyaginin guzel karismamasi, bazen kekin altinda lastigimsi bir tabaka olusmasina neden oluyor ki, yagi hamurla karistirip ekleme, bu durumun onune geciyor.
Sevgiler,

2/13/2008 04:55:00 AM  
Blogger Reyhan said...

İlginiz için çok teşekkür ederim Zinnur hanım. Önerdiğiniz yöntemleri uygulayacağım makaron yaptığım zaman. Tabii ki sonuçları bildiririm size.Video da çok faydalı oldu benim için.
Sevgiler.

2/14/2008 03:03:00 PM  
Blogger Dilek'ce said...

Zinnurcugum bugün ilk kez is yerinden internete(bloglara) girdim! Karnimda acikmis... Beni bugün tatlilar bir baska etkiledi;)
Yorum yazma ihtiyaci hissettim iste, ne yapacaksin;)
Sevgiler

3/10/2008 08:17:00 AM  
Blogger zinnur said...

Senden gelen yorumlar hep mutlu ediyor beni Dilek'cigim. Malum artik eskisi kadar gorusemiyoruz, onun icin yoruma da raziyim.

Sevgiler,

3/10/2008 09:52:00 AM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 12:10:00 PM  

Post a Comment

<< Home