Thursday, February 22, 2007

Kurabiye, Kurabiye...

Gecen hafta bol bol kurabiye yaptim. Asagida resmini gordukleriniz klasik Amerikan kurabiyeleri. Tarifleri damla cikolatali kurabiyelere cok benziyor. Sadece bunlarda damla cikolata yerine, ceviz, beyaz cikolata ve firinlanmis hindistan cevizi var. Benim kurabiyeler gordugunuz gibi yayildilar. Bu durumu onlemek icin, genellikle kurabiyeleri sekillendirdikten sonra, buzdolabinda bir sure bekletiyorum, ama bu sefer isler aceleye geldiginden yapamadim.

Haftanin ikinci kurabiyesi cikolata ve findikli makaronlardi. Gecen yil bir suru denemeden sonra, makaron isini tam kavramistim ki, firinimi degistirmem gerekti. Yeni firinla ilk makaron denemem catlak makaronlarla sonuclandi. Ikinci yaptiklarimin ustu catlamadi ama, eteklenmediler de... Nihayet ucuncu denememde yuzumu guldurecek bir sonuc aldim. Bu makaronlari badem tozu yerine findik tozuyla yaptim, ara kremasi icin de Nutella kullandim. Tarif eski cikolatali makaron tarifi, sadece 1o dakika yerine 13 dakika pisirmem gerekti yeni firinla.

Makaronlari seviyorum. Bu nedenle evde kalmalari tehlikeli bir durum arzediyordu. Ben de kaptigim gibi bir arkadas toplantisina goturdum. Resimde gordugunuz isirilmis olan mi? Onu Rana, esim ve ben paylastik.

Altta resmini gordugunuz ise gecen hafta yaptigim Meksika dugun kurabiyeleri. Bildigimiz un kurabiyesinin biraz daha suslusu... Bunlarin icinde kuru kiraz ve fistik vardi. Biraz irice sekillendirilmislerdi. Tarifin Ingilizcesine burdan ulasabilirsiniz.

Bol agiz tadli gunler dilegiyle,

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

zınnurcum ellerıne saglık...ne şirin sey onlar oyle..ben yapamadan duramam sımdık canım cektı fakat pastacının pastasını yapıyorum suan..stogum bıtsın makaronlara koyulcam hemencecık..sevgılerımı yolluyorum arkadasım..

2/24/2007 02:37:00 AM  
Blogger Pasta Cafe said...

Zinnur'cuğum ellerine sağlık. Özellikle şu Meksika düğün kurabiyeleri çok güzel gözüktü bu saatte gözüme. Denemeyi isterim mutlaka.
Sevgiler.....

2/24/2007 01:41:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur

Makaronlar gene muhteşem görünüyorlar. 1 cm.lik uçla sıktığını söylemişsin ya hamuru. Nasıl Bişey sıkma torban acaba. Bende krema torbası var ama hangi ucu 1 cm.liktir bilmiyorum.Yoksa hamur için daha büyük bir torba ve uç mu olması gerekir?

2/27/2007 02:37:00 AM  
Blogger zinnur said...

Saliha, sana kolay gelsin o zaman. Makaronlari yaparsan, sonuctan heberdar edersin, degil mi?
Sevgiler,

2/27/2007 04:31:00 PM  
Blogger zinnur said...

Pasta Cafe, tesekkur ederim. Dugun kurabiyeleri (dugun keki de diyorlar) guzeldi gercekten, kuru visne hos bir mayhosluk vermisti. Onun yerine kuru kayisi da kullanilabilir gerci.
Sevgiler,

2/27/2007 04:34:00 PM  
Blogger zinnur said...

Fatos, aslinda son zamanlarda s1kma torbasina uc takmadan s1k1yorum, daha kolay oluyor. Torbamin agzi 1 ila 1,25 cm lik kesik. Ama zaten daha fazla hamur s1karak makaronlarin buyuklugunu istedigin gibi ayarlayabilirsin, yaparken goreceksin. Hamuru s1kmaya devam ettikce makaronlarin capi buyuyor.
Sevgiler,

2/27/2007 04:37:00 PM  

Post a Comment

<< Home