Saturday, February 24, 2007

Gurbet Ellerde Ekmek Kadayifi

Betul'un Ekmek Kadayifi iletisini okudugumdan beri crumpetla ekmek kadayifi yapmak istiyordum. Nihayet bugun muradima erdim. Kadayifin bu boydakine biz yassi kadayif demiyor muyduk? Crumpetten kadayif, ekmek kadayifina gercekten benzedi; gurbet ellerde ancak bu kadar olur dedirtecek kadar...

Tahmin edersiniz ki bu sonuc beni cok keyiflendirdi. O keyifle oturup bir porsiyon kadayifi kendi basima yemisim. Fazla sekerli tatlilarla oldum olasi aram yoktur, ama sozkonusu ekmek kadayifi olunca kendimden geciyorum. Once mecazi anlamda, sonrasinda da kelimenin gercek anlamiyla... Bu sefer de oyle oldu, once tatlimi yedim, sonra kendimden gectim. Tam 2 saat uyumusum. Diyecegim, bu tatliyi yarimsar porsiyon --1 crumpettan 2 kisiye tatli cikacak sekilde-- ikram etmekte buyuk yarar var.

Son olarak Betul'un blogundaki ekmek kadayifinin English Muffinlerle yapilabilecegine dair yorumlar okudum. Muffinler cok daha yumusak ve ekmeksi yapida oluyorlar, dolayisiyla ben crumpetin lastiksi ve daha sert dokusuyla bu is icin daha uygun oldugu kanaatindeyim.

Betul'e ekmek kadayifina ozlemime son verdigi icin buradan sevgi ve tesekkurlerimi yolluyorum. Simdi bir de guzel Afyon kaymagi tarifi bulsak super olacak. :)


52 Comments:

Blogger Tijen said...

Sevgili Zinnur,
Bugüne kadar gördüğüm yassı kadayıflar (ya da taş kadayıfı, Arap kadayıfı) çok daha ince. Kreple pancake arası bir harçla yapılan, tek tarafı pişirilen, diğer tarafı da delik delik kalan bir tür kadayıf. Ekmek kadayıfına tek tarafının dokusu benzer belki ama kalınlığı ve tüm dokusu benzemiyor. Bu tabii benim görüşüm. Bir iddiam yok kadayıf konusunda. Ama nefis görünüyor. Ellerine sağlık. (Sayende ben de crumplet'i -böyle mi yazılıyordu- öğrendim, bir daha yolum düşerse oralara alıp deneyeceğim.)
Tijen

2/25/2007 05:01:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur'cuğum ellerine sağlık. Zor şey oralarda olup buralardaki bir lezzeti özlemek. Afiyetler olsun:)
Ama bende Tijen hanıma katılıyorum. Yassı kadayıf hatırlasana pancake benzeri üstünde birkaç çörekotu tanesiyle çiğ satılan, kenarlarını bir bardak ya da bir bıçakla incecek keserek yumurtaya bulayıp kızarttığımız, sonra da şerbete attığımız tatlı... Ekmek kadayıfı ise rengi esmerce, iki parça halinde satılan, şerbeti çektikçe büyüyen tatlı. Benim de favorimdir diyebilirim.
Kuruyemişli, meyveli ekmeği dün yaptım, lezzetlenmesi için bekliyorum. Çarşamba gününü kendime hedef yeme günü olarak belirledim ve bir de kahveye iki arkadaşımı davet ettim. Senin cevabını okuduktan sonra acaba biraz lor gibi, ricotto gibi bir taze peynirle servis yapsam mı diye düşünüyorum. Ne dersin?
Sevgilerimi gönderiyorum,
Leyla

2/25/2007 05:57:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Eger Amerika'da yasiyorsaniz, supermarketlerin yabanci peynirler bolumunde kucuk cam kavanozlarda satilan English Double Devon cream ya da clotted cream, sanirim yapilis yontemlerinin farkli olmasina ragmen tad olarak kaymagi cok andiriyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Arzu

2/25/2007 07:04:00 AM  
Blogger zinnur said...

Demek ki Tijen'cigim, ben yine ekmek kadayifinin kucugunu yeyip, buna hatali olarak yassi kadayif dendigini sanmisim. Dogrusunun hangi tatli oldugunu da anladim anlattiklarindan. Duzelttigin icin tesekkurler.
Sevgiler,

2/25/2007 07:07:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Leyla, benim serbetli tatli kulturum pek yok, zira o tur tatliyi sevmiyorum, baklavalar, kadayiflar da dahil olmak uzere. Tek istisnai durum ekmek kadayifi, kaymagiyla gelince akan sular durur... Ama o da yiyince beni carpiyor maalesef, seker sokuna giriyorum :) Tijen de sen de sagol, anlattiklarinizdan yassi kadayifin ne oldugunu asagi yukari cikarttim.

Bana kalirsa pain d'epices'in yanina bir seye gerek yok, ama olur da farkli beklentide misafirin olursa, alternatif olarak ikinci bir basit cesit (kurabiye gibi) bulundur istersen.
Sevgiler,

2/25/2007 07:20:00 AM  
Blogger zinnur said...

Arzu, tesekkurler yol gosterdigin icin. Dedigin malzemeyi burda gormedim, ama arayacagim. Ben maskarpon denen Italyan peynirini kullaniyorum kaymak yerine. Yag orani %50lerde, sut kremasindan daha zengin bir peynir, is goruyor.
Sevgiler,

2/25/2007 07:22:00 AM  
Blogger sevdamavisi said...

Sevgili Zinnur,
gördüğüm en güzel ekmek kadayıfı ellerine sağlık.
Sevgili Tüjen'in verdiği bilgilerden da faydalandım bu arada. sevgiler

2/25/2007 08:54:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Yaşa sen Zinnur!...
Dondurucuda Hershey's kakao kutusu üzerinden alıp, yaptığım damla çikolatalı yulaf unlu kurabiyelerim var. 15 dakikika da pişerler, harikasın, seni seviyorum:)
Leyla

2/25/2007 09:28:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur, ne guzel gorunuyorlar, afiyet sifa olsun. Bende de oluyor o seker komasi, uzun seneler agzima surmemistim serbetli tatlilari, vucut kaldirmiyor sanirim.
English muffinle denedim, maalesef olmadi. Aldiklarimin lastiksilikte crumpetten farki yoktu, bir delikleri eksikti. Cok daha fazla suyla islatmama ragmen serbetle kaynattikca lastikledikce lastikledi, tas gibi bicak batmaz bir hal aldi .. Zar zor kestigimde ic kisminda hala suyun ve serbetin ulasmadigi sert kuru kisimlar vardi.. Velhasil facia.. Bir kere daha deneyecegim olculerde oynayarak, belki yapabilirim, cunku yorumlarda Hanife yaptiklarinin cok guzel oldugunu soyluyordu.

2/25/2007 01:18:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

canım;uzunca yazmıım,yassı kadayıf aynen tıjenın dedıgı gıbı oluyor..bılıyorum cunku yassı kadayıfı..ıstersen ben seve seve hazır ekmek kadayıfı yollarım sana pakette sana sadece serbetıyle pısırmek kalır canım..eger trden ıstedıgın bısı varsa gonderırım bana yazarsın olurmu arkadasım..senıncanın cekerde benım ıcım rahat olurmu hıc?

2/25/2007 01:36:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

bir porsiyonunu yarınki doğum günüm için alıyorum sana sormadan kızma çünkü yarın 17 yaşıma adım atmış oluyorum yanlışmı oldu annem kafamı karıştırdı 90 doğumluyum ama anneme göre 17 yaşım dolmuş olacak neyse ben payımı aldım gidiyorum ellerine sağlık çok hoşlar

2/25/2007 02:43:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur, ne diyeyim ellerine saglik ve de afiyet olsun. Arada yapmak lazim bu tur kacamaklari. Zaten gurbette her daim bulabildigimiz seyler degil bu tur klasik lezzetler, onun icin bulunca yememek olmaazz!! Gerci boyle bahanelerle biz gurbet kuslari, Turkiye'de yasayanlardan daha cok yapiyor ve yiyoruz galiba caktirmadan ama neyse...Ekmek kadayifinin ekmeginin yapilisini da Hanife vermisti bir ara ( http://hanifedentarifler.blogspot.com/2006/10/ekmek-kadayifi-deniz-guneyden.html ), kaymagi da hem Fethiye, hem de Hanife verdi. Ben Hanife'nin tarifini (http://hanifedentarifler.blogspot.com/2006/12/kaymak-tadinda-bir-bayram-ve-yeni-yil.html)denedim ve acikcasi memnun kaldim. Hani Afyon kaymagi gibi olmuyor ama aliskin oldugumuz ev kaymagini da hic mi hic aratmiyor. Gozunu sevdigim yassi kadayif ise yorumlarda dedikleri gibi bolca yumurtaya bulanip kizartilan, sonra da serbete atilan kadayif. Buraya gelip de crumpeti ilk gordugumde marketlerde, o delikli goruntusu itibari ile aklima yassi kadayif denemesi yapmak gelmisti de cesaret edememistim, ama bu haliyle kullanimi nispeten daha korkusuzca yapilacak bir secenek olmus bence, hele sen de deneyip onay vermissin ki gonul rahatligi ile yapilabilir. Bayramda seyranda bu tarifle Turk misafirleri sasirtmak farz oldu bak simdi..Selamlar,sevgiler

2/25/2007 11:59:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Eline sağlık,çok güzel görünüyorlar....
Bazen imkansızlıklardan bile işe yarar tadlar çıkabiliyor :)

Selam ve sevgilerimle...

2/26/2007 01:40:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Sevda Mavisi, kucuk oldugundan goze hos gorunuyor, degil mi?
Sevgiler,

2/26/2007 06:12:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tesekkurler Leyla :) Umarim Pain d'Epices begenilir, merakla bekliyorum, azicik alisilmasi gereken bir tad, Amerikalilarin dedigi gibi.
Sevgiler,

2/26/2007 06:13:00 AM  
Blogger zinnur said...

Betul, tesekkurler tarif ve yorumun icin. Ben de tahmin etmemistim muffinle olacagini ama farkli sebeplerden. Halbuki muffin crumpetten cok daha kolay bulunan bir ekmek buralarda. Bir olurunu bulabilirsen harika olur.
Sevgiler,

2/26/2007 06:16:00 AM  
Blogger zinnur said...

Saliha, cok tesekkur ederim nazik teklifin icin. Buralarda pek cok sey bulabiliyoruz aslinda. Nadir bulunamayanlardan olan ekmek kadayifini Gulluoglu'nun yeni acilan subesinde gordum gecenlerde, 1/2 kilodan biraz azini $7'a satiyorlar, tabii kaymagi da $5'a ayri. Biraz pahali geldi. Ama sagolsun Betul'un tarifi imdada hizir gibi yetisti, pekiala ekmek kadayifi yaptim sayesinde. Uzun lafin kisasi, ekmek kadayifi krizlerimizde crumpettan kadayifla pek guzel idare edebilecegiz. Hanife de kaymak tarifi vermis, daha ne olsun? Blogcu arkadaslarimiz sagolsun, varolsun.
Sevgiler,

2/26/2007 06:21:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Melike, dogum gununu kutluyorum. Gelmisken bir de pasta al lutfen, hangisini begenirsen sana hediyem olsun :)
Nice mutlu, saglikli yaslara...

2/26/2007 06:23:00 AM  
Blogger zinnur said...

Turkmen, evet bence de iyi bir bayram tatlisi olur. Ben bir daha yaptigimda, kenarlari hafifce traslayacagim omceden. Kenarlar diger yerlere kiyasla az yumusamisti cunku. Bir de bu is icin buyuk bir tava edinmekte fayda var, ancak 3 crumpet yarisiyla islem yapabildim tavam fazla buyuk olmadigindan. O zaman 6 crumpet'ten kadayif yapmak --yapilan islem basit olmakla beraber-- epey vakit aldi. Gerci 6 crumpet, yarimsar porsiyondan 12 kisiye rahatca yeter, az tatli da degil ortaya cikan.

Kaymek konusuna gelince, Hanife'nin yontemini ben de kullandim. Hatta --sanirim kaymaklasmayi hizlandirmak icin-- kasikla az az alip sutun ustune devamli dokerek yapmis ve ilk denememde kaymak yerine nefis tereyagi elde etmistim :) Ikincisinde cok azalan sut krema karisimini (ben yari yariya kullanmistim sut ve kremayi) bir tepsiye dokup buzdolabinda 1 gun dinlendirdim ve kivrilabilen kaymak goruntusune cok yaklasmistim. Epey vakit aldigi icin bir daha denemedim, maskarpon ya da pahalica da olsa Turk marketlerde hazir satilan kaymakla idare ediyoruz. Gerci hicbirinde Afyon kaymaginin tadi yok.
Sevgiler,

2/26/2007 06:34:00 AM  
Blogger zinnur said...

Serinmavi, dedigin gibi mutfakta careler tukenmiyor. Yeme icme soz konusu olunca, yaraticilik artiyor herhalde. Betul pek guzel dusunmus bu ekmek kadayifi isini.
Sevgiler,

2/26/2007 06:36:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,

Sessiz takipçindim ama bu tatlıyı görününce yorum yazmadan geçemedim doğrusu. Tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık. ,Soğuk soğuk ne iyi giderdi şimdi :)) Sevgiler. Burçin

2/26/2007 06:38:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur Hanım
benim sizden bir ricam olacak. yeni amerikaya yerleşen(california) biri olarak markette kendimi kaybediyorum. alacağım şeyleri iki saat arıyorum. hazır pogacalık hamurları falan yeni keşfediyoruz eşimle. maalesef burda çok türk arkadaşım yok. daha dogrusu hiç arkadaşım yok. amerikada bulunan pratik şeylerin ve türkiyede bazı şeylerin karşılığı olabilecek ürünlerin listesini sitenizde bir köşe açarak verebilirseniz benim gibi yeni amerikaya yerleşenler için çok faydalı olacaktır.

sevgiler
Aslı

2/26/2007 08:16:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kestaneli Kubbe Pasta
Seftali Sorbeli ve Bezeli Kubbe Pasta
Beyaz Cikolata ve Cilekli Pasta
Cilek Sepeti Pasta
Prenses Pastasi
Cikolatali Dogum Gunu Pastasi
29 Ekim Pastasi
Kestaneli Pasta
Bol Cikolatali Sukran Gunu
Rana'nin Dogumgunu Pastasi
Cikolata Bantli ve Firfirli Pasta
Yesil Cayli Surpriz Pasta
Karisik Meyvali Pasta

bunlar seçtiklerim çok aç gözlüyümdür bazı pastaların önemli günlerde yapılmış ama ben hepsinden bir dilim aldım inşallah doğum günümde mide infazından gitmem hepsinde veriyosun dimi yoksa ağlarım

2/26/2007 11:10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

şimdiye kadarki hiç bir doğum günümde bu kadar çok pasta çeşidi yememiştim(mecazen) yanlış anlaşılmasın

2/26/2007 11:12:00 AM  
Blogger zinnur said...

Burcin, sessizligini bozup yorum biraktigin icin cok tesekkur ederim.
Sevgiler,

2/27/2007 02:03:00 AM  
Blogger zinnur said...

Melike'cigim, hepsinden birer dilim verdim gitti. Afiyet seker olsun. :)
Sevgiler,

2/27/2007 02:13:00 AM  
Blogger zinnur said...

Sevgili Asli, hosgeldiniz bu diyarlara diyeyim once. Isteginizi yerine getirebilmeyi isterdim, ama su anda bazi zaman kisitlamalari icindeyim maalesef. Ayrica, bir cok seyi kendim yapiyor ve hazir yiyecekleri (cogunlukla iclerinde bulunan katki maddeleri yuzunden) elimden geldigince kullanmamaya calisiyorum. Cok uzun yillardir burada yasadigim icin Turkiye'de ne vardir, burada onun esdegeri nedir gibi konularda pek bilgim yok. Yine de sorulariniz oldugunda, buraya ya da emailime (zinnur@doganata.us) yazarsaniz, bilebildigim olcude, seve seve yardimci olmaya calisirim.
Sevgiler,

2/27/2007 02:14:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur,
dun gece gordum bu tarifi. nefis bir goruntusu var. ve gece ruyama girdi. artik mecburen denemem gerekecek.
ellerine saglik.
Pelin

2/27/2007 06:47:00 AM  
Blogger nilay said...

Zinnur'cuum ;
hazırlayamayacağın tarif yok senin :)oralarda olmaması vız geliyor...baksana ekmek kadayıfı bile yapmışsın :) ellerine sağlık...harika görünüyor

sevgiler

2/27/2007 08:54:00 AM  
Blogger zinnur said...

Pelin, ruyada ekmek kadayifi gormek acaba ne demek? :) Kadayifi ekmekten mi crumpetten mi yapacaksin bilmiyorum ama, crumpet kullanacaksan, islatmadan kenarlari trasla istersen. Oralar biraz zor yumusuyor cunku.

Butun ruyalarinin gercek olmasi dilegiyle :)

2/27/2007 04:43:00 PM  
Blogger zinnur said...

Nilay'cigim, tesekkur ederim guzel sozlerin icin ama bu gurbet eller kadayifinin mucidi Betul. Ben sadece onun tarifini uyguladim ve reklam ediyorum.
Sevgiler,

2/27/2007 04:45:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

SELAM, TARIFLERINIZDE KULLANDIGINIZ TUM BARDAK OLCULCULERI, AMERICAN CUP'A GORE MI YAPILDI?

2/28/2007 05:20:00 AM  
Blogger zinnur said...

Evet Seyma, bardak dedigim Amerikan cup'i.
Sevgiler,

2/28/2007 05:29:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur crumpetla nasil birsey posetlerdemi satiliyor? pismemis halini gosterebilir misin? uzun suredir ekmek kadayifinin ekmegini nasil yapabilirim diye arastirdim ama bir turlu bulamadim internetten eger crumpetla nin pismemis seklini gosterirsen cok makbule gecer. Sen hangi marketten aliyorsun musluman marketlerindemi var yoksa diger marketlerdede bulabilirmiyiz? tesekkurler.

2/28/2007 01:07:00 PM  
Blogger zinnur said...

Anonymous, crumpet soyle bir sey. Daha cok Ingiltere'de yeniyor sanirim. Ben burda Avrupa urunleri satan bazi marketlerde bulabiliyorum, gerci aldiklarim Avrupa'dan gelmiyor, burda yapiliyor. Internet'te bircok tarifini bulabilirsin, yapimi zora benzemiyor.
Sevgiler,

2/28/2007 01:49:00 PM  
Blogger zinnur said...

Anonymous, eksik cevaplamisim sorunu: benim aldigim 3 crumpet --yani 6 yarim crumpet-- birarada olacak sekilde paketliydi. Koydugum resim English muffin'i cok hatirlatiyorsa da, crumpet'in daha sert, adeta lastiksi bir dokusu var.
Sevgiler,

2/28/2007 01:52:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur,
ruya tabirleriyle ilgili sitelere baktim, ruyada kadayif gormek guzel bir haber alacagim anlamina geliyormus:) oyle olsun bakalim. ama bence yatmadan once yemek sitelerinde fazla dolastim anlamina geliyor.

crumpet yaparim eger bulabilirsem, ipucu icin tesekkurler. yapinca sonucu soylerim sana.

hoscakal

3/01/2007 07:54:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Yanlari disinda crumpet'in gozenekli olmayan alt kismini da traslamak iyi olur gibime geliyor.

3/03/2007 10:56:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tuba, o dedigin yerler piserken gayet guzel yumusuyor. Ayrica, traslanirlarsa, zaten normal kadayifa kiyasla ince olan bu tatlinin pek bir agza gelecek yani kalmaz. Seni bilmem ama ben ekmek kadayifinin ekmegi bol olanini tercih ederim. Onun icin oyumu traslamamaktan yana kullaniyorum :)
Sevgiler,

3/03/2007 11:55:00 AM  
Blogger Hanife said...

Merhaba Zinnur,
Uzun suredir bakamiyordum sayfana..
Betul'de yorumlarda yazmis, ben de denedim bu tatliyi, ama once ingiliz muffinlarla, daha sonra da crumbet ile.
Bence ingiliz muffinla yaptigim cok daha leziz oldu. Gerci Betul, icinin kuru kaldigindan bahsetmis ama iyice islanmadigindan belki de, Ben kaynarken kasikla surekli ustunu islattim, o yuzden kuruluk hic olmadi. Ve inan gercek ekmek kadayifi kadar lezizdi. Ustelik cok kisa surede hazir oldugundan yapimi cok basit. Digerinin tadi pek kadayif gibi degildi. Muffinlarla denemeni tavsiye ederim..
Kaymak konusundaysa, ben de simdiye kadar verdigim tarifleri zaman dolayisiyla yapamiyorum. Yerine Betul'un tavsiyesi cok isime yaradi; cirpilmis kremayi tepsiye dokup. agzi acik sekilde, 2-3 gun buzdolabinda bekletiyorum.. Kaymak gibi kuruyor ve cok leziz oluyor. Tavsiye ederim;)
Sevgiler..

3/15/2007 09:12:00 AM  
Blogger zinnur said...

Hosgeldin, sefa getirdin Hanife'cigim. Belki de bizim burdaki muffinler farkli, bilemiyorum. Benim bu sabah yediklerim ekmek gibi yumusacikti, daha ortadan ikiye ayirirken ufalaniyordu. Uzerine devamli serbet dokulurse parcalanir gibi geliyor bana, ama yine de az miktarla bir deneme yapacagim. Umarim dedigin gibi iyi sonuc alirim, cunku hem daha kolay bulunan, hem de daha ucuz bir ekmek Ingiliz muffini.

Betul'un kaymak fikrini ilettigin icin cok tesekkur ederim. Ustu yuksek de olsa kapali olmaz mi acaba, sut ve turevleri dolaptaki her turlu kokuyu iclerine cekiyorlar cunku.
Sevgiler,

3/15/2007 09:48:00 AM  
Blogger Hanife said...

Zinnur'cugum,
Ben dolaba agzi acik soda kutusu koyuyorum, hic koku olmuyor o yuzden. Ikinci kez kaymagi dolapta kurutmaktayim hatta:) Ustunu kapatirsak kuruma olmaz saniyorum. Ilk sefer ki 3 gunde bitti cunku. Koku falan olmamisti, soda sayesinde mutlaka. Cunku daha once, kapagi dahi acinca yemek kokularini alirdim. Simdi kokudan eser yok (reklam gibi oldu:))
Muffinlari sabahtan aksama dek kuruttum oda sicakliginda, acik birakarak. Hem icinde pistigi serbet cok fazla olmadigindan, hem de yogun kivamda oldugundan ekmeklerde parcalanma olmadi, biraz kenarlari kirilacak kadar yumusamisti, ama o kadar.
Ben bu gunlerde yeniden yapayim diyorum, hazir kaymagimda olmusken.

3/17/2007 11:47:00 AM  
Blogger zinnur said...

HAnife'cigim, son 10 gundur cok mesguldum, onun icin yorumunu gec cevapliyorum, kusura bakma. Bilmem gorebilecek misin bu yorumu?

Baking sodayi ben de kullaniyorum, ama genellikle koyup unutma durumu oluyor. Hatirlattigin iyi oldu, degistireyim ben de buzdolabindakini.

Senin kaymak yontemini daha denemeye firsat olmadi ama arkadaslar arasinda sanki yapmisim gibi, bol bol reklamini yaptim simdiden. Ilk firsatta deneyecegim. Elimdeki crumpetler biter bitmez, ekmek kadyifini muffin ile de deneyecegim.

Cok tesekkur ederim yardimin icin.

Sevgiler,

3/30/2007 06:03:00 AM  
Blogger Hanife said...

Rica ederim Zinnur'cugum.
Hic sorun degil. Ben son yaptigimi biraz uzun beklettim, bayagi bir kurudu ve cok guzel oldu.
Denersen seveceksin eminim..

4/01/2007 10:01:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Selamlar . PAylasim icin coook teskkürler,Harika görüüüünüyor . Ben de tabiiki bir Ekmek KAdayifi Seven olarak ise koyuldum :) ama ben uygulamada basarisiz oldum . Yani söyle Almanyada yasiyorum Curpet yok bulamadim daha dogrusu benzeyen birsey aldim :))
idare etti ama sizinki gibi omadi . Ama sizin tarifiniz cok güzeldi. Tekrar cok teskküler.
Hoscakalin
Sevgi ve Selamlar
Azide Y.

6/16/2008 12:08:00 AM  
Blogger zinnur said...

Azide, crumpet lastigimsi sert bir ekmek turu. Sizin kullandiginiz ekmek yumusaksa, belki ondan istediginiz sonucu alamadiniz. Umarim hic degilse hatirlatmistir yaptiginizin lezzeti. Ekmek kadayifi benim de en cok ozledigim tatlilardan biri.
Sevgiler.

6/16/2008 02:17:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

HEVESLI oncelikle birkez daha takdir etmek isterim blogunuzu okurken yorumlardan yurtdisinda yasadiginizi farkettim nerde yasiyorsunuz insallah turkiyeye de geliyorsunuzdur bravo dogrusu turkiyeden uzaklarda olup blog acip gerci cok blog acan var ama sizin iceriginiz ilgi cekici tebrik ederim ekmek kadayifinizda yurtdisindaki imkanlari gozonune aldigimizda bence cok iyi malum bazi malzemeler heryerde bulunmuyor ellerinize saglik

11/30/2009 03:20:00 PM  
Anonymous nilgün said...

tarif göremedim.ben mi yanlış şekilde bakıyorum acaba?bir de belki fotğrafda öyle görünüyor olabilir.çünkü bizim ekmek kadayıflarımızın rengi bir hayli koyu oluyor.yenildiğinde yoğun karamel tadı geliyor mu acaba merak ettim.bir karamel hastası olarak.

8/19/2010 05:21:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nilgun, yanilmiyorsun. Bu Betul'un tarifi oldugu icin tarifi yazmayip, onun bloguna baglanti vermisim. Fakat o tarihten sonra Betul, blogunun ayarlarini degistirdigi icin, tarif de ortadan kalkmis oldu. Lezzet olarak, ekmek kadayifina en benzer sonucu aldigim Amerika denemesiydi bu benim icin. Biraz daha yumusak oluyor tabii. Maalesef detaylari simdi hatirlayamiyorum. Betul'e bir email atarak tarifi almaya calisacagim.
Sevgiler...

8/19/2010 08:44:00 AM  
Anonymous nilgün said...

"karamel kaplar"a gönderdiğim bir ricadan cevap alamayınca burdan dikkat çekmek istedim.özel isteklere cevap vermediğinizi düşünerekten bir karamsarlık yaşadım.her ne zaman olursa olsun bir karamel tarifi bekleyebilirim.internette bulduğunu yazan sitelerde şaşkın ördek gibi kaybolup gitmektense sizin sitenizde beklemeyi tercih ederim.lütfen önceki mesajımla ilgili bir cevap alabilir miyim.

9/02/2010 06:27:00 AM  
Blogger zinnur said...

Nilgun, karamel kaplara yazdigin yorumu gecikmeli olarak cevapladim. Uyardigin icin tesekkurler. Aslinda ozel isteklere cevap vermiyor olmamdan degil de, hazirda verecek cevabim olmamasindan kaynaklaniyor gecikmeler. Cevabi biliyorsam hemen yaziyorum. Yok, arastirmam gerekiyorsa, is guc araya giriyor ve maalesef unutuluyor. Karamel konusu da iste boyle kendime cok guvenmedigim konulardan biri. Bakalim sana yardimci olabilecek miyim? Biraz daha beklersen, soz, bu konuda bir ileti yayinlayacagim.
Betul'den cevap alir almaz ekmek kadayifi tarifini de paylasacagim.

Sevgiler...

9/02/2010 02:10:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur, sana cevap yazdıktan sonra aklıma geldi. İlgilenenler için linki buraya da kopyalayayım dedim.

http://www.eksimaya.com/2007/01/ekmek-kadayifi-from-crumpets_31.html

Betul

9/06/2010 11:36:00 AM  

Post a Comment

<< Home