Thursday, December 28, 2006

Rana'nin Dogumgunu Pastasi

Gecen haftasonu kucuk kizimin 4. yasgununu bir partiyle kutladik. Rana'nin ilk dogumgunu partisiydi bu. Rana'nin akli erip, kendisi dogumgunu partisi isteginde bulunana kadar parti yapmamaya karar vermistim. Simdiye kadar dogumgunlerini aile ici kutlamalarla gecistirirken, bu yil beklenen olay gerceklesti ve Rana bir prenses dogum gunu partisini --hem de israrla-- istedi.

Partiyle ilgili fazla detay yazmak istemiyorum ama davetiyelerden bahsetmeden gecemeyecegim. Davetiyeleri, ablamiz Zeynep hazirladi. Kucuk cicekli velur kagit uzerine, kaligrafi kalemiyle her birini tek tek yazdi. Uzerlerindeki minik cicekleri de Rana yapistirdi.

Partiden 2 hafta kadar once, cesitli Prenses pastasi alternatifleri uzerinde dusunurken, Amazon'da Debbie Brown'in Enchanted cakes for Children kitabi gozume ilisti. Ilisir ilismez de ilk seker hamuru pastami yapmaga karar verdim. Secme sureci kolay olmadi, cunku kitap gelir gelmez, Rana, "bu benim kitabim" diyerek el koydu. Bir sure kitabi her gittigi yere beraberinde tasidi ve gunde ortalama 3-4 defa hangi keki istedigine dair fikir degistirdi. En sonunda aklimiz digerlerinde kalarak, Sindrella kekinde karar kildik.

Seker hamurunu ve sekillendirme hamurunu hazir aldim. Kitaptaki kek tarifini kullanmak yerine, dugun pastalarinda kullandigim yumurta aki ve tereyagli kekimi (Cake Bible'dan) yaptim. (Gerci bu secimim seker hamuru asamasinda basima is acti.) Krema icin kekten artan yumurta sarilarindan tereyag bazli buttercream (Turkcesi nedir acaba?) yaptim ve ahududu sosu ile tatlandirdim. Ayrica kek katlarini yine ahududu aromali seker surubuyla islattim. Rana cilek, ahududu, bogurtlen ve likapa cinsi meyvalari cok seviyor, dolayisiyla onun damak zevkine uygun bir pasta oldu.

Cumartesi gunu servis edilecek pasta icin Persembe aksami seker hamuruyla calismaya basladim, Cuma sabahi da tamamladim. Pasta bundan sonra oda sicakliginda 1 gun bekledi. Benim de icim icimi yedi kesilinceye kadar. Yumurtali, tereyagli bir pastayi hic bu kadar uzun sure sogutmasiz birakmamistim. Hatta endisem Pazar gunune kadar surdu, ama neyse ki hic bir problem yasamadik. Davetlilerimiz arasinda gida boyalarina alerjisi olan bir cocuk vardi. Onu bahane ettik, ve ben pastayi kesip tabaklara aktarirken, Zeynep de ardim sira dolasip seker hamurunu topladi tabaklardan. Boylece cocuklarin boyali seker hamuru yemesine elimizden geldigince engel olduk. Pastayi yaparken cok zevkli saatler gecirdim, hem de basta Rana olmak uzere, butun cocuklar goruntusune bayildilar.

Seker hamuru ile nasil calisilacagini cogunuz bu isi ustalikla yapan bircok yemek blogu sayesinde biliyorsunuz, onun icin ayrintilara girmeyecegim. Sadece eger hazirladiginiz seker hamuru yenecekse, ustunuzu basinizi her turlu tuy, sac vs. den arindirip, oyle calismanizi tavsiye ederim. Hatta mumkunse beyaz giyinin. Havada ucusan ufak tefegi, bunyesine almakta birebir cunku, ustelik rengi dolayisiyla gosteriyor da... Bir de, seker hamurunu acacagim zemini, ellerimi, hatta merdaneyi hafifce yagladim margarinle, hamurun yapismamasini sagladi bu.

Tarifi ayrintilariyla yazamayacagim ama, anahatlariyla yaptiklarim soyle:

Once servis tabagini, boyuna gore kesilmis pembe seker hamuru ile kapladim.

Iki adet 21 cm lik kare pandispanya yaptim. Birini 4'e boldum ve kenarlarini traslayarak kule icin daireler elde ettim.

Kitaba gore bu yeterli olacakti ama ben kitabin tarifini kullanmadigimdan pandispanyam yeterince yuksek degildi. Onun icin kuleye gerekli yuksekligi verebilmek icin buzlugumdaki artik keklerden iki kat daha ilave ettim. Kulem 6 katli oldu.

Kat aralarini ve kulenin ustunu kremayla kapladigimda kulenin goruntusu soyleydi. Artik, kule renklendirilmis ve boyutlarina gore kesilmis seker hamuru dortgeniyle kaplanmaga hazirdi. Ek yerlerini pudra sekeri ve suyu karistirarak yaptigim "seker uhusuyla" yapistirdim. Kuleyi yan yatirip birkac defa silindir gibi dondurerek, seker hamurunun kremaya yapismasini sagladim. Maalesef bu asamalari resimlememisim.

Kulenin dami icin kitaptaki kalibi kullandim. Bunun icin once kartondan bir kalip kestim, uclarini birbirine bantlayarak uc boyutlu bir dam haline getirdim. Kaliba gore kestigim sekillendirme (gum paste) hamurunu karton damin uzerine oturttum ve ek yerlerini seker uhusuyla yapistirip, kurumaya biraktim.

Kuruyunca, farkli renklerle boyadigim seker hamurundan "tuglalari" seker uhusuyla yapistirarak dami kapladim.

Isin bu kismi cok vakit aldi. Saati sekillendirme hamuru ile yaptim, uzerindeki yazilari siyah gida kalemiyle yazdim ve yine seker uhusuyla kuleye yapistirdim.

Merdiven icin kare keklerden birini once iki parcaya kesip, aralarina krema koydum. Sonra bunu verevine kestim. Iki parcayi ustuste oturtarak meyilli bir merdiven taslagi elde ettim. Sonra bicakla yontarak, merdiven basamaklari yaptim. Benimkiler (biraz da kekim daha kiriklanir cinsten oldugundan) kitaptakiler kadar muntazam olmadi.

Moralim bozulmaya baslamisti ama merdivenimi kremayla kaplayinca goruntusu biraz duzeldi neyse ki.

Bundan sonra merdivenlere seker hamuru ortusunu giydirdim.

Ve boya kazima aletiyle merdivenlere oturttum seker hamurunu.

Trabzanlari (oyle mi denirdi?) kendi kalibimi cikarmak yerine, kitaptaki kaliptan kestim, tabii benim kitaptakinden farkli olan merdivenime uymadi. Uzerine koyduktan sonra, orasini burasini trasladim, onun icin trabzanlardan biri cok duzgun olmadi. Saglik olsun...

Kuleyle merdiveni yanyana getirdikten sonra, acik renkli seker hamuruyla tuglalari yaptim ve yapistirdim. Kitaptaki pastada olmayan bir kapi koydum.

Sindrella'nin ciktigi kapiyi seker hamurunu kesip, derinlik vererek yaptim. Yalniz benim pastam kitaptakinden biraz farkli oldugu icin, bu kapi ancak surunulerek cikilacak boyutta oldu. Hele Sindrella'min tombullugu goz onune alinirsa, oradan nasil olup da cikabildigi cidden merak konusu.! Cocuklarin bu konuyu sorgulayacagini tahmin ediyordum, ama hic birinin dikkatini cekmedi.

Bundan sonra sira Sindrella'yi yapmaga geldi. Once buyuk bir parca seker hamurundan destek yaptim ve merdivenin alt basamagina yapistirdim. Sonra alttan baslayarak parca parca prensesimizi insa ettim.

Eteklerini kaliptan kestim. Metal bir cop sisle, etek kivrimlarini ve etegin islemelerini sekillendirdim. Her bir etek parcasini, bir oncekinin hafif ustune binecek sekilde seker uhusuyla destek hamuruna yapistirdim. Govde hizasina gelince, daha cok destek vermesi icin bir seker cubugunu ustten sapladim. Iste tam bu asamada, o ana kadar ince olan Sindrella'm birkac kilo birden aldi goruntu olarak, cunku cubugu saplarken ustten basinc uygulamak zorunda kaldim. Yuzunu yapmak zor oldu, cunku artik yakini gorme problemim var. Evde kurdan da yokmus aksi gibi. Onun icin burnu buyukce, agzi sekilsiz oldu ve istedigim telasli ifadeyi veremedim. (Hatta, yuzundeki ifade nedeniyle, ev halkindan, "Sakin bu, Sindrella'nin kotu kalpli uvey kardesi olmasin!" yorumunu aldi.) Gozleri gida boya kalemi ile cizdim.

Sonra seker hamurundan ayakkabisini yaptim ve merdivenlerde sabitledim. Etek uclarini hareket vermek icin havalandirdim. Bu ayrintilarla ugrasmak cok zevkliydi.

Hersey bittiginde pembe ve gumus renkli yenilebilir yaldizla ayrintilarin uzerinden gectim. Ozellikle, Sindrella'nin elbisesinin eteklerinde pembe yaldiz cok hos durdu.

Rana'cik ilk dogum gunu partisinde epey eglendi. Bizim icin de yorucu olmakla beraber hos bir gundu. Bu vesileyle seker hamuru ile tanismis olmaktan ayrica cok mutluyum. Kitabimda pasta fikirleri, Rana genc kiz olana kadar dogumgunu pastalari icin baska kaynak aramami gerektirmeyecek kadar cesitli. Es dost icin ozel pastalar yapmam gerekirse, bakarsiniz Rana'nin bir dahaki dogum gununu beklemeden, yine seker hamuruyla calisabilirim.


42 Comments:

Blogger Ayşenur said...

Pasta harika gorunuyor. Cok emek verildigi belli ve buna degmis gercekten. Butun bu asamalari yapmak sabir istese de zevkli birsey olmali. Ellerinize saglik.

12/28/2006 08:38:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Super, tek kelimeyle super. Ellerine saglık...

12/28/2006 11:13:00 PM  
Blogger bngiris said...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Ayrıca detaylı anlatımız ve püf noktalarınız için teşekkürler...
Mutlu yıllar dilerim
Bengü

12/28/2006 11:17:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur hanım sizden de bu beklenirdi açıkcası. Çok temiz ve muntazam çalışmanıza hayranım. Ellerinize sağlık.

12/28/2006 11:56:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sevgili Zinnur,

Pastana tek kelimeyle hayran kaldım, bu ne güzellik böyle:). Ellerine sağlık.

BAYRAMIN KUTLU OLSUN.
YENİ YILDA SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR HEP SENİNLE OLSUN:)).

Sevgiler..
aslı

12/29/2006 12:14:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur hanım mükemmel olmuşşşş :) Sanki ilk kez o masalı okur gibi eski yıllara gittim geldim :)

12/29/2006 12:16:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tebrik ediyorum harika gorunuyor. kapi meselesine cok guldum ama ortaya cikan sonuc cok guzel.
sevgiyle kal.

12/29/2006 01:23:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tek kelimeyle harikasınız...

Bu sabrı ben gösteremem sanırım. Sizi kutluyorum...

12/29/2006 01:31:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

olağanüstü bir pasta.ellerinize ve gözlerinize:) sağlık.bayramınız kutlu olsun ve yeni yılınız sağlıklı ,huzurlu ve çuk mutlu geçsin.(kendi adıma bir dilek daha ;umarım bol pastalı da geçer ve biz de sizin gibi bir ustadan bolca faydalanırız:))))

12/29/2006 01:55:00 AM  
Blogger ufukmutfakta said...

Zinnur merhaba, çok uzun zamandır sayfalarını hemen hemen her gün ziyaret ederim. Her seferinde bir şeyler yazmak isterim, ama beğenilerimi anlatacak kelimeler hep kifayetsiz kalır, bu yüzden yazamam. Ama artık dayanamayacağım, gerçekten ne kadar çok beğendimi ifade etmeye yetmeyecek ama yine de muhteşem, muhteşem, muhteşem diyorum ve seni ayakta alkışlıyorum. Ellerine sağlık. Ayrıca da bu kadar yorgunluktan sonra neredeyse tüm detayları bizlerle paylaştığın için çooook teşekkürler. ( Not: Sinderella kilolou olamaz mı?. Herkes inceceik olamazki değil mi? :))
Ailene ve sana nice nice mutlu yeni yıllar diliyorum, sevgiyle, sevdiklerinle ve mutlulukla kal.

12/29/2006 02:15:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

kesinlikle bunun ilk deneme olduğuna inanmam süper ötesi muhteşem bir sunum tadını tartışmıyorum zaten tebrikler iyi seneler ve iyi bayramlar

12/29/2006 03:32:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur hn.pastanızı grupta gördüm ve inanın bayıldım ilk defa yaptığınız pasta bukadarmı güzel olur dedim tek kelime ile müthiş ayrıntılı anlatmanızda çok hoş.Kızınıza sağlık mutluluk dolu uzun bir ömür diliyorum sizlerle birlikte

FATMA K.

12/29/2006 04:14:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pasta şahane olmuş, ellerine sağlık. Rana'ya mutlu, sağlıklı, başarı dolu bir ömür diliyorum.
Yeni yılınızı ve bayramınızı şimdiden kutluyorum.sevgiler...

seda
tarifname.blogspot.com

12/29/2006 06:23:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur groupta yazdim ama dayanamadim burayada yazmaliyim bu kadarmi guzel olur gercekten harika olmus bu pasta :) Bilmiyorum ilk pastan boyle olduktan sonra diger yapacagin pastalari ona gore sec, biz artik senden cok sey bekleriz gibime geliyor :))))))))))))
Ayrica bu kadar ayrintili bir sekilde anlatmanda cok guzel tesekkurler....
Kizinin yeni yasini tebrik ediyor nice mutlu seneleri saglikli ve huzurlu gecirmenizi diliyorum...
Bu arada yeni yilini ve bayramini da kutluyorum...
Sevgiler...

12/29/2006 06:26:00 AM  
Blogger munevver said...

Zinnurcuğum,önce Ranacığın yeni yaşını kutluyor,sağlıklı,mutlu,nice yaşlar diliyorum.Ranacığı benim için tebrik edip,öper misin?
Pasta nefis olmuş,şeker hamuru pastel renklerde ne güzel olmuş.Ama ben de gıda boyası kullanmadığım için Zeynebin toplaması garip gelmedi..Kontrolüm dahilinde ben de hep gıda boyalı şeyleri yedirmedim çocuklara...

Hepinizin bayramını kutluyor,sağlıklı mutlu,güzel bir yıl diliyorum..
Sevgiyle,nanelimon.

12/29/2006 07:20:00 AM  
Blogger cenebaz said...

Pasat süper görünüyor. Ellerinize sağlık.Kızınızın da doğum günü kutlu olsun.

12/29/2006 08:24:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Tek kelimeyle bayildim anlatimina da pastanin gorunusune de.

Ozellikle tombul Sindrella`n cok sempatik olmus :)

Ranacigimin dogum gunu kutlu olsun.

12/29/2006 08:41:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

MERHABA BEN BUKADAR GÜZEL BİR PASTA DAHA ÖNCE GÖRMEDİM KIZINIZIN DOĞUMGÜNÜ KUTLU OLSUN MUTLU BİR ÖMÜR DİLİYORUM
Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı ve yeni yılınızı kutlar, mutluluklar dilerim.

12/29/2006 08:47:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

MERHABA BEN BUKADAR GÜZEL BİR PASTA DAHA ÖNCE GÖRMEDİM KIZINIZIN DOĞUMGÜNÜ KUTLU OLSUN MUTLU BİR ÖMÜR DİLİYORUM
Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı ve yeni yılınızı kutlar, mutluluklar dilerim.

ayse26

12/29/2006 08:48:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zinnur ne kadar güzel bir pasta olmuş bu, ellerine emeğine sağlık. Rana'nın doğum günü kutlu olsun, nice sağlıklı, güzel, mutlu yıllar onun olsun. Ayrıca bayramını ve yeni yılını da kutluyor, sevgilerimi iletiyorum.

12/29/2006 10:42:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

süper olmus harika adeta...
Bu bayramın öncelikle milletimize, ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyoruz. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.. ve yeni yillara sevgiler

12/29/2006 12:23:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Rana'nın doğum gününü kutlar sevdikleri ile birlikte nice nice seneler dilerim.
Ayrıca bayramızı ve yeni yılınızı kutlarım, sevgiler.

12/30/2006 06:41:00 AM  
Blogger Hanife said...

Rana'ya yeni yasinda mutluluklar diliyorum.. Nice guzel seneler, sevdikleriyle ve sizlerle beraber..
Pasta super olmus.. Ellerine saglik Zinnur..

12/30/2006 10:12:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Zinnur hanım öncelikle Rana'nın yaş gününü kutluyorum pastası harika olmuş sizinde emeğinize sağlık diyorum.
"Bazen, Yıldızları süpürürsün ,farkında olmadan. Güneş kucağındadır ,bilemezsin.
Bir çocuk gözlerine bakar ,arkan dönüktür.
Ciğerinde kuruludur orkestra,duymazsın .
Koca bir sevdadır yaşamakta olduğun, anlamazsın.
Uçar gider, koşsan da tutamazsın."W.Shakespeare
Yeni yılınız ve kurban bayramınız kutlu olsun.
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam

12/30/2006 01:24:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ellerine sağlık,çok şeker görünüyor.Minik Rana'ya hayırlı ,huzur ve sağlık dolu uzunn ömürler diliyorum ...

İyi bayramlar&seneler dilerim...

Selam ve sevgiler..

12/30/2006 10:23:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Oncelikle Sevgili Rananin dogum gunu kutku olsun. $. yasgunune kesinlikle yakisacak cok guzel bir pasta olmus. Benim kizimda gorse kesinlikle isterdi ama ben de ne o marifet ne de sabir var. Ellerinize saglik. Bu arada nerede yasadiginiz merak ettim. Biz DUbaideyiz ve bayramin ilk gunu Cumartesiydi de o yuzden merak ettim. Oncesinde de Cidde de byulunmustuk orada da bayramlar genelde 1 gun once baslardi. Sevgiler

1/01/2007 09:17:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Arkadaslar, bu yorumlara toplu bir cevap yazdigimdan o kadar emindim ki! Hatta yazdigimi biliyorum. Nasil oluyor da burada gorunmuyor, inanin ben de hic ama hic anlamadim.

Neyse, bastan alayim olayi. Hepinize yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Pasta hamuru ile calismak gercekten zevkli. Ama benim s1k yapacagim bir sey degil. Daha cok ozel gun pastalari icin uygun buluyorum bu teknigi. Sogutma gerektirmemesi, detayli suslemeler icin vakit tanimasi cok guzel ozellikler kesinlikle ve dugun pastalari vs icin buyuk avantaj. Ama klasik pastacilikta ogrenmek ve denemek istedigim o kadar cok sey var ki, bir daha ne zaman yine seker hamurlu pasta yapabilirim, emin degilim.

Ufuk, Sindrella'nin tombullugu konusundaki yorumunda cok haklisin. Benimki sadece kitaptaki resmin ve belki Disney'in filmindeki kahramanlarin sartlanmisligi :)

Hepinize tesekkurler ve sevgiler,

1/06/2007 06:44:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nukhet, Amerika'da yasiyorum. Bu kitada bile 2 farkli gunde kutlandi bu yil bayram. Cumartesi baslayanlar oldugu gibi, Pazar bayram yapanlar da vardi.
Sevgiler,

1/06/2007 06:47:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhabalar, ellerinize sağlık tam benim kızıma göre bir pasta.Bebeğim 4 yaşında ve böyle pastalara hayran..Benim sorum nette çok rastlıyorum.Ben de bu tür pastalar yapmak istiyorum...Bunun için kurs mu almak gerekiyor. Kitabı amazon dan istedim yazmışsınız yurtdışından Yabancı sitelerden bu tür kitaplar istenebiliyor mu? İngilizcem kötü oldg.pek anlatılanları anlayamıyorum. Genelde diğer sitelerde de hep ingilizce terimler kullanılıyor..Ben nasıl öğrenebilirm bu işi...Lütfen yardımcı olun,rica ediyorum...Bu arada Benim de bir blogum var beklerim.

1/11/2007 06:18:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Fatos, bu benim ilk seker hamuru pastam. Bundan sonra da ne zaman yaparim bilemiyorum. Bu konuda benden daha tecrubeli arkadaslar var. Ilk aklima gelen cifte Burcu'lar ve Isil. Ozellikle Pastaci Burcu, detaylariyla resimleyerek bir cok seker hamuru pasta yapti. Yurtdisindan mesela Amazon'un sitesinden kitap ismarlamak Turkiye icin de mumkun, ama dil zorlugu derseniz, Emel Basdogan'in Pasta Yapimi adli kitabi var. Turkiye'deyken bakma firsatim olmustu, gayet guzel tarifleri var. Zaten bir kere calistiginizda goreceksiniz, seker hamuru adeta oyun hamuru gibi, sekillendirmesi kolay bir malzeme. Yaraticiliginizi kullanarak yapamayacaginiz sey yok gibi. Dort yasinda bir kiz annesi olarak oyun hamuruna yatkinliginiz oldugundan eminim :) Ayrica sorulariniz olursa, Cikolatali Pasta grubumuza yoneltebilirsiniz. Her turlu pasta konusunda deneyimli arkadaslarimiz var orada.
Sevgiler,

1/11/2007 06:38:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

merhaba pastalariniz harika 3 saattir sitedeyim , hepsine bakasim var ama bu seker hamuru nedir ne ile yapilir veya nerde bulunur (ben fransadayim bu arada)

8/03/2007 07:38:00 AM  
Blogger Zuhre said...

cok guzel gorunuyor.. sanirim Amerika'da yasiyorsunuz. bende Canada'da yasiyorum ve sizden pastayi suslediginiz seker hamurun tarifini isteyecektim eger mumkunse jelatin girmeyen bir tarif biliyormusunuz yada hayvansal(domuz) katkisi olmayan bir jelatin onerebilirmisin bana.. cok ihtiyacim var simdiden tskler..

1/02/2008 12:10:00 PM  
Blogger zinnur said...

Zuhre, ben bu pasta icin hazir seker hamuru kullandim, sanirim Wilton'undu, malzemeler arasinda jelatin gecmiyordu. Ama pastanin uzerinden siyirip aldik ve yemedik zaten, pasta kesildikten sonra. Sanirim Pastaci Burcu'ya, Gelincik Burcu'ya ya da Isil'a yoneltirsen sorunu, sana daha iyi yardimci olabileceklerdir, benim seker hamurlu pasta konusunda bilgim ve deneyimim cok sinirli.
Sevgiler,

1/02/2008 12:34:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

ne kadar tatlı bir annesiniz boyle,cok verici ve sevgi dolu bir anne oldugunuz bu pastaya ne kadar emek verdiginizden belli oluyor...sitenizi yeni kesfettim...anlatim diliniz verdiginizi detaylar o kadar yardimci ki...hep bizimle kalin..sizi takip etmeye devam edecegim...

2/06/2009 01:30:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur hanimcim ben bu pastayi yapmak istiyorum ama
merdivenin nasil yapildigini ve kesmesini biturlu anliyamadim:(((((
eger mumkunse yardim edersiniz sevinirim.-ayla

5/15/2011 05:12:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur hanimcim lutfen merdiveni birdaha aciklarmisiniz?
ayla

5/17/2011 12:30:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ayla,gecikme icin ozur dilerim. 18 cm lik kare iki kek yapiliyor. Bunlardan biri merdiven icin kullanilacak. Bunun icin keki iki parcaya kesecegiz. Surda kekin yandan resmi ve kesilis sekli gosteriliyor. Kucuk parcayi buyugun uzerine yerlestirip, henuz basamaklari olmayan bir merdiven sekli elde ediyoruz. Sonra bicakla fazlaliklari yontarak, basamaklari olusturuyoruz. Seker hamuru giydirilmeden onceki merdiven ve kule goruntusu surda.

Kolayliklar diliyorum sana. Birebir aynisi olmasi gerekmez. Bu anahatlarla yapacagin kek eminim guzel olacaktir. hatirladigim kadariyla ben de tarife tam bagli kalmamistim.

Sevgiler...

5/17/2011 04:27:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

zinnur hanimcim sizi opuyorum.cok tesekkurler. ben yaptim. ama malesef buz dolabimin 10 gunden beri..duzgun olmadigindan dolayi pastanin arka tarafinin fondanti yumusamisti , ve az kala cokmak uzereydi. ama tesekkur etmek icin resmini gonderiyorum.
bidaha yaparsam soz veriyorum ki iyi calisacagim.
kitab harika keske bendede olsaydi...
[URL=http://aks.honareahpazi.ir] [IMG]http://aks.honareahpazi.ir/pictures/200ef37615ab6898a3161cade043f473.jpg[/IMG][/URL]

5/21/2011 10:31:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://aks.honareahpazi.ir/pictures/200ef37615ab6898a3161cade043f473.jpg
ayla

5/21/2011 10:33:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

http://aks.honareahpazi.ir/show-image.php?id=6f3bd8462142cf15d6895cfd531b2375

sanirim linki dogru gonderemiyorum
:(((

5/21/2011 10:36:00 PM  
Blogger zinnur said...

Ayla, ikinci yorumdakini gorebildim. Ellerine saglik. Merdiven gayet guzel olmus, prensesin de oyle.Catiyi yaparken galiba seker hamurun bitti, yenisini yapman gerekti. Basarili bir ilk calisma bence.

Seker hamurunu buzdolabinda pek tutmuyorlar bildigim kadariyla. Belki buzdolabinin iyi calismamasindan degil, buzdolabina koydugun icin erime yapmistir. Bu konuyu seker hamuru konusunda bilgili olan blogcu arkadaslara bir sor istersen. Ben kendiminkini hic buzdolabina koymamistim.

Sevgiler.

5/22/2011 06:11:00 AM  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel tarif. tebrik ederim.

8/18/2011 12:00:00 PM  

Post a Comment

<< Home