Tuesday, September 05, 2006

Findikli Tavuk

Simdi bunun pastanede isi ne diye sorarsaniz haklisiniz, ama findikli tarifler icin bir adres vermek gerektiginden Bizim Pastane'ye ikinci defa "tavuk" giriyor. Bu tarif icin kesin olculer veremeyecegim, cunku el altindaki artik malzemeyi degerlendirerek ve olcup bicmeden yaptim. Sonuctan memnun kaldiksa da, yedikten sonra aklima daha bir fikir geldi. Gerci daha denemedim ama findiklari baharatla soteleyip firinlamak, sonra da tavuklari bu findikla kaplamak cok daha guzel sonuc verecek, bundan eminim. Siz denerseniz mutlaka oyle yapin. Benim aklimda aci biber, tuz, kekik ve biberiye gibi baharat karisimlari var, ama aci biber, sarimsak tozu ve soya sosu da findiklari cesnilendirmek icin guzel olabilir. Hangi sekilde denenirse denensin, sonuc su ki findik tatlilara oldugu kadar tuzlulara da yakisiyor.
  • Irili ufakli cekilmis findik
  • 1 yumurta aki
  • Icine azicik tuz ve isterseniz baharat katilmis un
  • Tavuk gogsu ya da tavuk gogsu seritleri
  • Kizartmak icin az miktarda yag
Unu, yumurta akini ve findiklari tavuk parcalarini icine alabilecek buyuklukte kaplara yanyana koyun. Bu tarif icin hem ocak ustunde, hem firinda kullanilabilecek bir tavaya ihtiyaciniz olacak. (Ben demir tavamda yaptim.) Tavaniza biraz yag koyup kizdirin. Firininizi 175C ye isitin. Tavuk gogsu seritlerini once una, sonra yumurta akina bulayin. Findiklarla her yanini kaplayin ve tavaya koyarak altini pisirin. Bu asamada isinmis firina alin ve pisirme islemini orda tamamlayin. Kullandiginiz tavuk parcalarinin buyuklugune gore sure degisecek tabii. Bir kurdan batirip tavugun suyunun renksiz oldugunu gorerek pistiginden emin olabilirsiniz. Tavuk gogsu genelde cabuk pistiginden fazla firinda birakmamak lazim, ama findiklar tavugun kurumamasina yardimci oluyor bu tarifte.

Eger findiklari baharatlamak isterseniz, icine arzu ettiginiz baharatlari eklediginiz azicik tereyagini (ya da nasil yag tercih ediyorsaniz onu) isitin. Cekilmis findiklarinizi ekleyip karistirarak baharatlarin esit sekilde dagilmasini saglayin. Sonra lezzetin daha belirginlesmesi icin baharatli findiginizi firinlayin. Biraz soguduktan sonra yukardaki tarifteki sekilde tavuklari kaplamak icin kullanin. Afiyet olsun.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

4 Comments:

Blogger limoncicegi said...

gercekten cok farkli bir tat olmus. yine fark yaratmissin, pastaci olsan da :) ellerine saglik. bana baharatlisi daha yakin gibi geldi.

9/05/2006 07:37:00 AM  
Blogger zinnur said...

Limoncicegi, tesekkur ederim. Baharatlisi kesinlikle daha iyi olacak, o gun niyeyse ancak yedikten sonra aklima geldi yazik ki :)

9/06/2006 11:48:00 AM  
Blogger Zeynep M. TÖRE said...

Zinnur, ne ilginc tavuk olmus.
Cornflakes ile surekli yapiyorum , susamli deneyim bir kere firinda ama findik hos bir dusunce.
Bende deneyim Zipzip icin.
Ellerine saglik.

9/10/2006 02:41:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zeynep'cigim, elimdeki findik yetmeyince bir iki tavuk seridini de file bademle kapladim. O da gayet guzel oldu. Yalniz epey findik/badem gerekiyor. Dolayisiyla susam ve cornflakes gunluk yapmak icin daha ekonomik alternatifler. Susamli tavuk yedim ama cornflakes'lisini hic denememistim. Deneyecegim.
Sevgiler,

9/10/2006 06:11:00 AM  

Post a Comment

<< Home