Tuesday, February 07, 2006

Bloglar Elele

Butun blog camiasini sosyal bir ag olarak tarif etmek icin kullanilan bir kelime var: Blogosfer. Blogosferde tanisikliklar cogu kez sanal boyutta kalsa bile, blog yazarlari ve okurlari arasinda bir iliski kuruldugu inkar edilemez bir gercek. Birbirimizden bir cok sey ogrendigimiz gibi, hayatimizda olan bitenleri de paylasiyoruz. Icimizden birinin evlenmesi, okulunu bitirmesi, cocuk sahibi olmasi, hastalanmasi, bir sevdigini kaybetmesi digerlerimiz icin de onemli bir konu oluyor. Yuzunu gormedigimiz, bizden cok uzaklarda yasayan insanlari anlamaya calisiyor, yerine gore onlarla seviniyor, onlarla uzuluyoruz. Iste bu duygu birliginden dogan gucu baskalarina yardim icin kullanmak arzusuyla dogdu Bloglar Elele.

Bu projenin ilham kaynagi yine bir blogcuydu. Chez Pim 2005 yilinin Aralik ayinda Kasmir'deki deprem felaketzedeleri icin 1 ay icinde yaklasik $20.000 bagis topladi. Pim'inkine benzer bir organizasyonu daha ufak capli olsa da Turkiye icin gerceklestirebilecegimizi dusunduk. Toplanan bagislari nereye yonlendirebilecegimizi tartisirken Ipek, I. U. Pediatrik Hemotoloji/Onkoloji dernegini onerdi. Kendisi I. U. Tip Fakultesinin Cocuk Hemotoloji servisinde daha once gonullu olarak calismis oldugundan hem gorevlileri taniyordu, hem de bolumun ihtiyaclari ve calismasi konusunda fikir sahibiydi. Teklifinin kabul gormesi uzerine Ipek Cocuk Hemotoloji servisine gitti, calisanlarla gorustu ve onlardan en acil ihtiyaclari konusunda bilgi aldi.

Sizlerden dernege yardimci olabilmemiz icin bize destek vermenizi rica ediyoruz. Dernegin banka hesap numarasini ve yasadiginiz ulkeye gore nasil bagis yapabileceginizle ilgili bilgileri Bloglar Elele'de bulabilirsiniz. Ama bu siradan bir yardim kampanyasi degil; sizlere sunmak uzere hazirladigimiz uzun bir hediye listemiz de var. Hediyelerimiz listeyi hazirlamakta katkisi olan bloglar kadar ozel ve cesitli. Surpriz hediye paketlerinden, ev yapimi pastalara, taze makarna yapma dersinden, elde yapilmis taki ve dantel ortulere, yazarindan imzali kitaplara kadar 60 civarinda secenek arasinda hepinizin zevkinize gore bir hediye bulabileceginizi umuyoruz. Dernege yapacaginiz her 5 YTL, $5 ya da 4 Euro'luk bagis karsiliginda sectiginiz hediye icin Mart basinda yapilacak olan hediye cekilisine bir defalik katilim hakki elde edeceksiniz. Bagisinizi yaptiktan sonra bagisinizin miktarini, hediye secim(ler)inizi ve email adresinizi Bloglar Elele'ye yorum olarak birakabileceginiz gibi zinnur@sys-con.com adresine mail atarak da bildirebilirsiniz. Cekilis sonunda kazananlardan biri olursaniz hediyeniz size posta ile ulastirilacaktir.

Hangimiz hasta bir cocugun gozyaslarini silmeye katkisi olsun istemez? Simdi bu imkan bizlere kucuk bir bagis yapmak kadar yakin. Kucuk bagislar birleserek gencecik hayatlarda buyuk degisikliklere yol acabilir.

Simdiden bagis yaparak, link vererek, iletiler yazarak, hediye listesine katkida bulunarak projemizi destekleyen ve emegi gecen butun arkadaslarimiza tesekkur ederim.

3 Comments:

Blogger Tijen said...

ben de sana tesekkür ederim zinnur, zaman ayirdigin, bu girisimi baslattigin, vermenin güzelligini animsattigin için!
tijen

2/08/2006 12:56:00 PM  
Blogger Çileksuyu Sibel said...

sevgili zinnur,bende tesekkeur ederim,tijen abla gibi.bu gercekten ozel bir olay,dilerim nice paylasimlarimiz olur,hayatin guzelliklerini paylasirken,nice guzelliklere de sebep oluruz.ben yazini zevkle okudum,nasil basladigi,ipek ablanin araciligini.bu gercekten cok cok ozel bir olay.tebrik ederim.ben ileti de yaptim,link de verdim ve seni de link aldim,zevkle takip edecegim artik,ve de gururla,sonsuz sevgimle,basarilar:)

2/08/2006 01:27:00 PM  
Blogger yemek vakti said...

Selam arkadaslar,
artik benimde blogum var. Ugrarsaniz cok sevinirim:

www.yemekvakti.blogspot.com

Sevgiler

Arife

2/09/2006 01:28:00 AM  

Post a Comment

<< Home