Wednesday, October 26, 2005

Kadayif Cesitlemeleri


Bu gece bizde kadayif var. Hani su arasi kaymakli olandan. Kadayifin hepsi firin tepsime fazla olacak gibi geldi, artaniyla da iki mini cevizli kadayif yaptim. Kadayifi boyle tek porsiyonlar halinde yapma fikri Mine'nin, sonra Banu uyguladi ve simdi de ben... Ama ben dikkatsiz okuyucu oldugumdan cevizleri kadayifla bohcalamak yerine kat kat dosedim ve yanlarda fazlaca kizarmis cevizler goruntuyu biraz bozdu. Bir de farkli olarak kadayifi kaliplarin icinde pisirip serbetledim ve serbetlerini cektikten sonra ters cevirdim. Boyle tek porsiyonluk tatlilari cok sevimli buluyorum. Bir dahaki sefere kadayifi muffin kaplarinda yapmayi deneyecegim. Bu ilhami da Dilek'in annesinden aldim.


14 Comments:

Blogger elcinin_mutfagi said...

Zinnur abla inan abartmiyorum ama hani derler ya eline hersey yakisiyor herseyi birsekilde cok güzel yapiyor diye vallahi senin tariflerine yaptiklarina baktigim zaman inan mutfaktan cok zevk aldigim halde daha da hevesleniyorum yeni birseyler yapmaya..kadayiflar harika görünüyor hatta cevizlerinde görünmesi cok hos olmus bence..ellerine saglik.

10/26/2005 11:37:00 PM  
Blogger Koyubeyaz said...

Kaymakli kadayifin tarifini nasil elde edebilirim acaba?

10/27/2005 12:08:00 AM  
Blogger huysuz said...

yalnız müthiş olmuş bunlar,yeme de yanında yat cinsinden :)ellerine sağlık zinnur..

10/27/2005 01:02:00 AM  
Blogger L1 said...

Ellerine sağlık Zinnur,süper görünüyor,ben de evdeki tartolet kalıplarıyla yapacağım,bu arada kaymaklı olanın tarifini bende merak ettim.

10/27/2005 01:25:00 AM  
Blogger zinnur said...

Elcin'cigim, cok tesekkur ederim. Inan o heveslendirme olayi karsilikli. Ayni zamanda birbirimizden cok sey ogreniyoruz. Bu blog olayi bilgi paylasimi icin ideal.

Koyubeyaz ve elvan, kaymakli ekmek kadayifinin tarifini Yemekvebiz'in yahoo'daki grubuna yazmistim, onun icin buraya yazmadim. Ama eger uye degilseniz, kaymagi icin 2.5 bardak cig krema+sut (oran size kalmis) karisimina, 2.5 tepeleme yemek kasigi misir nisastasi ekleyip muhallebi gibi pisiriyorsunuz. Biraz soguyup koyulastiktan sonra kullaniliyor.Vanilya ile tadlandirabilirsiniz. Seker eklemeye gerek olmuyor. Kadayif kismi malum zaten.

huysuz ve tatli, cok tesekkur ederim.Serbetli tatlilari sevmeyen ben bile bu tatliyi seviyorum. :)

10/27/2005 03:31:00 AM  
Blogger Hatice said...

ellerine sağlık Zinnur bunlar tam pastane işi olmuş:) hakikaten çok leziz görünüyor, ben de muhallebili kadayıf yapıp eklemiştim ama seninkileri
görünce:(..
ayrıca muffin kalıplarında deneme fikri de harika...
sevgiler...

10/27/2005 12:53:00 PM  
Blogger zinnur said...

Hatice'cigim, tesekkur ederim. Bu arada kendininkilere hic haksizlik etme! Pek guzel olmus, ellerine saglik. Senin tarifini gorunce benzer bir icle (yumurtali muhallebi) yaptigim baklavayi hatirladim, epeydir yapmamistim. Buzdolabindaki baklava yufkasi ile ne yapilacagi belli oldu.
Sevgiler

10/27/2005 06:39:00 PM  
Blogger Doruk said...

Benim favorin tek kişilik kalıplarda yaptıkların. Çok modern ve şık bir görüntü çıkmış ortaya. Ellerine sağlık, Zinnur. Bayıldım.

10/28/2005 12:05:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ellerine saglik nefis gozukuyorlar, bu ters cevirme isini ogrettigin ayrica tesekkur ederim kendi adima. Tepsiyi alt rafa mı koydun da bu kadar guzel kizardı, ya da alt isitici yi daha uzun sure mi calistirdin.

10/28/2005 01:42:00 AM  
Blogger Hatice said...

teşekkürler zinnur:)
muhallebili baklava mı dedin:)) bak ben onu da çok severim, annemden evlendiğimde tarifini almıştım, ama hamur açma nedeniyle hiç denemedim...
muhallebili baklavayı yaparsan o güzel sunumunla görmek isterim...
sevgiler...

10/28/2005 01:52:00 AM  
Blogger zinnur said...

Cok tesekkur ederim Burcu.

Yelda, 1 saat kadar pisti orta rafta. Hic bir ozel muamele yapmadim :) Yalniz kadayiflarin alti hep daha fazla kizariyor ve bu nedenle ters cevirmek daha s1k bir gorunum sagliyor. Buyuk boy olanda bile serbetini biraz cektikten sonra tersyuz ediyorum.

Hatice'cim, ben hazir baklava yufkasi kastetmistim :) Burda satiliyor. Elde acilan kadar lezzetli olmasa da is goruyor. Yoksa ben de gercegini yapmaya daha cesaret edemedim.

10/28/2005 03:49:00 AM  
Blogger yEşiL said...

Cok nefis bir tatli olmus :)

10/29/2005 05:29:00 AM  
Blogger zinnur said...

Tesekkur ederim Burcu ve Gulsen. Serbetli tatlilari sevmeyen beni bile sevklendirdiniz sozlerinizle. Galiba bundan sonra baklava yapacagim :)

10/29/2005 07:46:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

pasta tariflerinizi arkadaşlarıma gondererek sürpriz yapmak istiyorum.sitenize arkadaşına gönder kısmını koyarsanız sevinirim.ilgileneceğiniz için şimdiden teşekkürler

1/13/2007 09:55:00 AM  

Post a Comment

<< Home