Saturday, August 27, 2005

10 Kucuk Mutluluk

Yeni bir anket dolasiyor bloglar arasinda. Pastacinin sevgili Burcu'su benden yana ativerdi topu. Oturdum bilgisayarin basina, epeydir dusunuyorum 10 kucuk mutlulugum nedir diye... Aklima gelen bir suru sey var, kimisini "kucuk" olarak niteleyemiyorum, kimisi siralamada nerede gelir emin olamiyorum. Bu yazi bittiginde nasil bir sey cikacak ortaya bilmiyorum ama, en azindan bu Pazar sabahi bana hayatimdaki guzellikler uzerinde dusunme firsati verdigi icin bu ankete ve tabii ki Burcu'ya tesekkur borcluyum diye dusunuyorum. Mutluluklarimi ona sinirlamakta zorluk cekmem de ayri bir mutluluk sebebi tabii...
  1. Cocuklarimla ilgili pek cok sey... (Kategorize etmek zorunda kaldim, cunku tek tek yazacak olsam sirf Rana ile ilgili 100 sey sayabilirim: sabahlari yataktan uykulu gozlerle kalkip kucagima kosup orda uyumaya devam etmesinden, biraz disardan bakabildigimde, kendini yerlere atip tepinmesine kadar..)
  2. Birbirini seven insanlar gormek.
  3. Birinin gozyasini silebilmek... Cok onemli bir mesele olmasi gerekmez, herhangi bir konuda yardimci olabilmek.
  4. Sicak bir gunde sahaflarla Beyazit camiinin onundeki cay bahcesindeki esinti
  5. Yeni bir sey ogrenmek. Ve bunu paylasabilmek.
  6. Guzel bir kitap okumak veya film seyretmek. Sonra da uzerinde dusunup konusabilmek...
  7. Pazar gunleri ailece Turk mahallesinde yedigimiz yemekler
  8. Yorucu bir gun sonrasinda nihayet oturulup icilen aksam cayi
  9. Guzel bir tatli yapip, hava kararmadan resmini cekebilmek. Bir de resimler guzel cikarsa o mutluluk kucuk degil, buyuk oluyor.
  10. Su kenarlarinda --tabii ki en guzeli deniz kenari ama gol de olur, nehir de, illa ki su olsun-- konaklamak
Bu siralama bu anin ozelliginden dogdu. Yarinin kucuk mutluluklari farkli seyler de olabilir. Ama mutluluklarimiz gunden gune degisse de, umarim hepimiz hayatimizda her an bircok kucuk mutlulugun oldugunun bilincinde oluruz hep.

Ben de Yesim'e ve Turkiye'den donduklerinde cevaplamalari icin Dilek'le Gulsen'e soruyorum: "10 kucuk mutlulugunuz nedir?"

3 Comments:

Blogger Burcu ÜNAL said...

10 küçük mutluluğunu paylaştığın için teşekkür ederim..
ben yazarken çok keyif almıştım umarım sende almışındır..
sevgiler :)

8/28/2005 11:35:00 AM  
Blogger Burcu ÜNAL said...

bu arada sen kimleri sobeledin???

8/28/2005 11:36:00 AM  
Blogger zinnur said...

Bu anketi bana yonelttigin ve tabii baskalarina gecirmemi hatirlattigin icin tesekkurler Burcu. Ben de zevk aldim yazmaktan ama devamli aklima yamadigim yeni kucuk mutluluklar geliyor simdi. 10 az geldi yani. :)

8/28/2005 12:32:00 PM  

Post a Comment

<< Home